Εγκαινιάζεται την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022, στην Ίμβρο, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Κουκή με θέμα «Άγιον Όρος. Βίος της ερήμου» που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο των Αγίων Θεοδώρων στην Ίμβρο παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από το οδοιπορικό του Νίκου Κουκή το 1994 στην Μικρά Αγία Άννα, σκήτη που ανήκει στο μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας και φιλοξένησε μορφές του αγιορείτικου αναχωρητισμού, όπως ο μελωδός Γεράσιμος (Αβιμέλεχ) Μικραγιαννανίτης. Ο φωτογραφικός φακός, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτυπώνει στιγμιότυπα από τον λατρευτικό και τον καθημερινό βίο των μοναχών, από την προετοιμασία του αγιορείτικου πανηγυριού, από την πορεία των προσκυνητών προς τον προορισμό τους.

Σημειώνεται ότι η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε ο διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας, Αναστάσιος Ντούρος, είναι ενταγμένη στο επετειακό εορταστικό πρόγραμμα της Μητρόπολης Ίμβρου και Τενέδου με αφορμή τη συμπλήρωση 250 ετών από την γέννηση του Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού του Ίμβρίου (22 Δεκεμβρίου 1722).

Ο Νίκος Κουκής είναι μουσικός στην Κρατική Ορχήστρα και ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία ασχολείται από το 1978, με συμμετοχή σε πολλές προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.