Το απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαρτίου τ.έ, πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο αμφιθέατρο του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Κιλκίς θεολογική ημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρθολομαίου.

Στην έναρξη της Ημερίδας ο Σεβασμιώτατος άνοιξε τις εργασίες της καλωσορίζοντας όλους τους Ιερείς της Μητροπολιτικής του περιφέρειας καθώς και τις Πρεσβυτέρες και με κατευθυντήριους και διδακτικούς λόγους αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή που αρχίζει σε λίγες ημέρες.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι η Ιερά Μητρόπολη ενώνει τις δυνάμεις αλληλεγγύης της με τον Δήμο Κιλκίς και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς και αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας, συγκεντρώνοντας Ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα μακράς διαρκείας από την Τρίτη 8 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.

Επιπλέον έκανε γνωστό ότι από την ερχόμενη Κυριακή (της Τυρινής) και κάθε Κυριακή θα αναγιγνώσκεται κήρυγμά του σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως του.

Τις ομιλίες της Ημερίδας πραγματοποίησαν ο Παν. Αρχιμ. π. Δημήτριος Μπίκας, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΑΠΘ, με θέμα “Τριώδιο: είσοδος εις την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή”, η Πρεσβυτέρα κα Ελένη Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα “Η πρεσβυτέρα στη σύγχρονη εποχή” και ο Διάκονος π. Σάββας Αμοιρίδης με θέμα “Η διακονία της ιεροσύνης στο σήμερα, με τα μάτια ενός διακόνου”.

Στο τέλος, ακολούθησε διάλογος, κατά τον οποίο ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς απάντησε σε ερωτήσεις Ιερέων του σχετικές με επί μέρους ποιμαντικά ζητήματα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.