Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, η οποία αφορούσε την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, παρακολούθησαν σήμερα το πρωί στον δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της πόλεως του Αιγίου.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολή Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (Cyber Security International Institute), με βασικό εισηγητή τον Πρόεδρο του πρωτοποριακού για τα ελληνικά (και όχι μόνο) δεδομένα Ινστιτούτου, Αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Μανώλη Σφακιανάκη.

Με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο ο κ. Σφακιανάκης ενημέρωσε την μαθητιώσα νεολαία για την ορθή χρήση της τεχνολογίας, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τη σωστή διαχείριση των διαδικτυακών απειλών, παρέχοντας παράλληλα στα παιδιά χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να υιοθετήσουν μία υγιή διαδικτυακή συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τα κοινωνικά δίκτυα με μέτρο.

Στη συνέχεια η Κλινική Εγκληματολόγος και Διευθύντρια του CSIΙnstitute κ. Καλλιόπη Ιωάννου ανέλυσε τα διαδικτυακά παραβατικά φαινόμενα όπως είναι το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός και η εκδικητική πορνογραφία, που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν έξαρση στην χώρα μας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.