Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε (αρθ.4 §1 Ν.2703/1999, ΦΕΚ Α72/8-4-1999) ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19 , οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

α. Γενικό σημαιοστολισμό σε όλη την Π.Ε.Κιλκίς, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2022. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α. των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.

β. Ώρα 10:00π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μαυρογόνατο.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας.

Ώρα 10.30π.μ.:Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων, στο νέο δημοτικό πάρκο Κιλκίς. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ŸΣτεφάνια θα καταθέσουν:

Οι Βουλευτές
Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ηςΑερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
Ο Δήμαρχος Κιλκίς
Ο Διευθυντής Αστυνομίας Κιλκίς
Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς
Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς
Οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων
καθώς και φορείς που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, εφόσον το δηλώσουν έως και την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022.

ŸΣτις παρακάτω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, οι Βουλευτές του Νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κιλκίς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, ο Διευθυντής Αστυνομίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, οι εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, οι Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με την δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση.
Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με την φωταγώγηση της πόλης και τον ευπρεπισμό του χώρου του Δημοτικού Πάρκου και του Μνημείου.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων.
Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.

Παρακαλείστε για τη συνεργασία σας, για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοïού COVID-19.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς

Ανδρέας Βεργίδης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.