ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Ημέρα διπλής πνευματικής χαράς ήταν η χθεσινή, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, για την Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου η οποία τίμησε τη Σύναξη των Αγίων της Τοπικής Εκκλησίας, αλλά και τα 17 χρόνια από την ενθρόνιση του Ποιμενάρχη της, Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου.

Επίκεντρο ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου στην ιστορική και μαρτυρική πόλη του Αργυροκάστρου όπου ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν οι συνοδοιπόροι του όλα αυτά τα χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη, οι ιερείς του Αργυροκάστρου, όπως και των άλλων Αρχιερατικών Περιφερειών (Πρεμετής, Δελβίνου, Αγίων Σαράντα, Χειμάρας).

Με αφορμή την ημέρα ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου χειροτόνησε έναν νέο διάκονο. Πρόκειται για τον Παντελή Ζενέλη ο οποίος μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Θεολογική Ακαδημίας “Ανάσταση του Χριστού” στο Δυρράχιο, έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πολλοί πιστοί που βρέθηκαν στον ιερό ναό και συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη κ. Δημήτριο ο Θεός να του χαρίζει δύναμη και υγεία για να συνεχίσει το ποιμαντικό του έργο.

Την ευφρόσυνη ημέρα ολοκλήρωσαν τα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, με τους μαθητές να αποδίδουν ύμνους των Χριστουγέννων και τραγούδια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.