Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς, λίγο πριν την απόδοση της αναστάσιμης πανηγύρεως, πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου «Άγιος Ιλάριος Επίσκοπος Πικταύων».

Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 διεξήχθησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών οι προαγωγικές εξετάσεις της Σχολής, στις οποίες προσήλθαν ευάριθμοι σπουδαστές από όλα τα παραρτήματα που έχουν ιδρυθεί στις τρείς χώρες της δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου.
Η πενταμελής εξεταστική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους διδάσκοντες της Σχολής, εξέτασε με πολλή προσοχή τους σπουδαστές και ανάλογα με τις επιδόσεις προήγαγε στο επόμενος έτος φοίτησης όσους είχαν ολοκληρώσει τη διδακτέα ύλη.
Όλοι οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, καθώς μετά από μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν δια ζώσης με τους δασκάλους και τους συμφοιτητές τους.
Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο Διευθυντής της Σχολής, Διάκονος Κωνσταντίνος Δέδες, ευχαρίστησε εν πρώτοις τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αθηναγόρα, για την έμπρακτη στήριξή του στο έργο της Σχολής και μετέφερε τις Πατρικές Ευχές Του προς όλους, καθώς και τους διδάσκοντες, οι οποίοι κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες για την ολοκλήρωση του 1ου διδακτικού Έτους. Τέλος, απευθυνόμενος προς τους μαθητές, συνεχάρη την φιλομαθή διάθεσή τους και τις επιδόσεις τους στην Εκκλησιαστική Μουσική, η οποία, όπως τόνισε, έχει ήθος και χαρακτήρα πνευματικό πηγάζοντας μέσα από την Λειτουργική Ζωή της Εκκλησίας μας και αποτελεί μια σπουδαία εθνική παρακαταθήκη.
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους και αριθμεί 65 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα στα ελληνικά, φλαμανδικά και γαλλικά. Στόχος της Σχολής είναι να εισάγει τους μαθητές στην τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής, με σκοπό αυτοί να διακονήσουν στα αναλόγια της Μητροπόλεως και να λαμπρύνουν με την παρουσία και τις γνώσεις τους τις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.