Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου, Σικυώνως, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους: Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολιτη Κορύνθου κ. Διονύσιο την Κυριακή μετά τα Φώτα.

Την Θεία Λειτουργία, τέλεσε χθες, Κυριακή μετά τα Φώτα, 10 Ιανουαρίου 2021, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και τους Διακόνους του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης ομίλησε για την μεγάλη εορτή των Θεοφανείων και την έννοια του Βαπτίσματος, τονίζοντας ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής έδιδε το βάπτισμα της μετανοίας και της άφεσης των αμαρτιών προετοιμάζοντας τους ανθρώπους για τον ερχομό του Μεσσία.

Η Εκκλησία με το Βάπτισμα, στο όνομα της Αγίας Τριάδας,εισάγει τον νεοφώτιστο στην συμμετοχή του θανάτου και της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού.

Ο νεοφώτιστος με την βάπτιση αποθέτει τον παλαιόν άνθρωπο και εξέρχεται από το Μυστήριο αναγεννημένος «ἐν Πνεύματι Ἁγίῳ» ενδεδυμένος τον νέο, τον ανακαινισμένο άνθρωπο, τον άνθρωπο που είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε πειρασμό.

Περαίνοντας τον λόγο του επεσήμανε ότι εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί με την συμμετοχή μας στο Ιερό Μυστήριο της εξομολογήσεως μπορούμε να ξεπλυθούμε από το βάρος των μετά το Βάπτισμα αμαρτιών μας ανανεώνοντας την χάρη του Αγίου Βαπτίσματος και με την αγάπη, την ελεημοσύνη και γενικότερα την τήρηση των Ευαγγελικών αρετών έχουμε την ελπίδα της Ζωής της Αιωνίου και της απολαύσεως των Αγαθών «ἃ ἡτοίμασεν ὁ Θεὸς … (Α΄ Κορ. β, 9)… τοῖς ἠγαπηκόσι τὴν ἐπιφάνειαν αὐτοῦ. (Β΄Τιμ. δ, 8)».

Κορίνθου Διονύσιος Κυριακή μετά τα Φώτα

Κορίνθου Διονύσιος Κυριακή μετά Φώτα

Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος

Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.