Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφιδνών.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Τιμόθεο Αναγνωστάκη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του Χριστού μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας.

«Η Μεγάλη Εβδομάδα στην οποία πορευόμαστε δεν έχει τόσο σκοπό να μας συγκινήσει για το Θείο Πάθος αλλά θέλει να μας οδηγήσει, μέσα σε αυτές τις έξι ημέρες πριν την Ανάσταση, στην πραγματικότητα της σωτηρίας μας» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Τις εστιν ούτος ο υιός του ανθρώπου; Ο Θεός το είπε αιώνες πριν την παρουσία του εδώ επάνω στον κόσμο ότι ο υιός του ανθρώπου είναι απόγονος του Αδάμ και της Εύας. Και δεν είναι απλά ο απόγονος, είναι Αυτός που τους δημιούργησε. Τις εστιν ούτος ο υιός του ανθρώπου; Ο θεός που γίνεται, αυτός είναι ο υιός του ανθρώπου».

«Στο θεανθρώπινο πρόσωπο του Χριστού ενώνονται δύο φύσεις, η θεϊκή και η ανθρώπινη. Και Αυτός ο Θεάνθρωπος που θα τον δούμε στην διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας να πάσχει για τον καθένα από εμάς, Αυτός είναι ο υιός του Ανθρώπου, ο προορισμένος να αναλάβει στους ώμους Του όλες τις αποτυχίες μας, όλες τις αμαρτίες μας, όλες τις αμφιβολίες μας, να τις σηκώσει πάνω στο σταυρό και μαζί με τον εαυτό Του να σταυρώσει κι αυτές. Για να μπορέσει μετά, μέσα από το κενό μνημείο να μας οδηγήσει στην Ανάσταση, να ανυψώσει και να δώσει νόημα στη ζωή μας και να μας καταστήσει με τον θάνατο και την Ανάστασή Του πραγματικούς ανθρώπους» – υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Τέλος να αναφερθεί ότι στην Ιερά Ακολουθία παρέστει ο Δήμαρχος Ωρωπού Γεώργιος Γιασημάκης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών οι οποίοι συνέρρευσαν στον περικαλέστατο Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Εικόνα του Νυμφίου και να ακούσουν το τροπάριο της Κασσιανής και τους υπόλοιπους κατανυκτικούς ύμνους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.