ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Νουθεσίες Σεβασμιώτατου- Αγαπητή μου Φωτεινή , Ενδυναμού εν Κυρίω , υγίαινε και χαίρε με τον σύζυγό σου και τα καλά σας τα παιδιά.

Έλαβα το από 2-12-2021 Γράμμα σου και ευχαριστώ. Η ζωή των ανθρώπων, Φωτεινή, μετά την απομάκρυσι των Πρωτοπλάστων από τον Θεόν και τον Παράδεισον αυτά έχει , ως φυσική συνέπεια των λόγων του Θεού ˙ « η δ’ αν ημέρα φάγητε απ’αυτού , θανάτω αποθανείσθε » (Γενέσεως Β 17). Βεβαίως ήλθε ο Χριστός δια να μας επαναφέρη στον Θεόν και τον Ουράνιον Παράδεισον, αλλά και πάλιν « δια πολλών θλίψεων ….», όπως πολύ καλά ως Θεολόγος γνωρίζεις.

Αλλά και δια την διαίρεσιν των Χριστιανών ανθρώπων σήμερα που σε πικραίνει και σε προβληματίζει , όπως και εμένα, πρέπει να σου υπενθυμίσω –γιατί τους ξέρεις – τους λόγους του Κυρίου˙ « Παραδώσει αδελφός αδελφόν εις θάνατον και πατήρ τέκνον , και επαναστήσονται τέκνα επί γονείς και θανατώσουσι αυτούς˙ και έσεσθε μισούμενοι υπό πάντων δια τον όνομά μου ˙ ο δε υπομείνας εις τέλος , ούτος σωθήσεται » ( Ματθαίου Ι 21-22), και τους : « πλην ο υιός του ανθρώπου ελθών άρα ευρήσει την πίστιν επί της γης ; » ( Λουκά ΙΗ 8 ) . Άλλωστε , Φωτεινή, η Εκκλησιαστική ιστορία , ακόμη και μετά την Πεντηκοστήν ( όρα διαφωνία Παύλου –Βαρνάβα, Κλήμη Ρώμης –Πολυκάρπου Σμύρνης , Αρειανοί , Μονοφυσίτες εικονομαχία, Δύση -Ανατολή ( 1054 ) κ.λ.π ) , είναι πλήρης τοιούτων διχογνωμιών και διαιρέσων .

Η αιτία ; Ο εγωϊσμός και η ανυπακοή των Χριστιανών ανθρώπων, Κληρικών και Λαϊκών, στους Κανονικούς Εκπροσώπους της Εκκλησίας ( Επισκόπους, Αρχιεπισκόπους, Πατριάρχας , Τοπικάς και Οικουμενικάς Συνόδου κ.λ.π. ). Αντίθετα. Ο Μέγας Ιερός Χρυσόστομος , Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως , αποδέχθηκε την απόφασι της Συνόδου ( καίτοι η απόφασις για εξορία ήτο άδικη ) και πήγε στον Κουκουσό . Όμως η ίδια η Εκκλησία , αργότερα, ανακάλεσε την προηγουμένην απόφασί της και ανακήρυξε τον Ιερόν Χρυσόστομον άγιον και μαζί με τον Μέγα Βασίλειον και τον Γρηγόριον τον Θεολόγον είναι έκτοτε « Οι Τρεις Μεγάλοι Φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος και της Οικουμένης Διδάσκαλοι » .

Τώρα έρχομαι στους σημερινούς αντιδραστικούς στο θέμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού , της μάσκας , και όλων των άλλων ιατρικών μέτρων που συνιστώνται από τον Παγκόσμιον Οργανισμόν υγείας, την Ε.Ε και την Ελληνική Κυβέρνησι. Κατά την άποψί μου η κύρια αιτία των αντιδράσεων αυτών είναι ο εγωϊσμός και η ανυπακοή στην Ιεράν Σύνοδον και τον Επίσκοπον, με διάφορες, τις γνωστές δικαιολογίες. Η πραγματικότητα είναι ότι από τον κορονοϊό ΜΟΝΟΝ στην Ελλάδα οι νεκροί είναι πάνω από 18.000 , ενώ λόγω του εμβολιασμού πόσοι πέθαναν ; 2,3,5 ; Και ας μη μας λένε ότι τα Μ.Μ.Ε δεν γράφουν την αλήθεια. Διότι οι αντιδρώντες στον εμβολιασμόν θα τα είχανε αποκαλύψει και δεν θα έμειναν σε ψεύτικες δικαιολογίες, σαν και αυτές που οι ίδιοι οι αντιδρώντες γράφουν.

Εγώ πιστεύω ακόμη ότι οι αντιεμβολιαστές κληρικοί, που δείχνουν στους ενορίτες τους καλοί Κληρικοί, ΔΕΝ είναι καλοί και αληθινά ευσεβείς, αλλά υποκρίνονται τους ευσεβείς για να έχουν οπαδούς να τους ακολουθούν σ’ό,τι τους λένε θα υπακούουν ! ! Διότι πως μπορεί να είναι καλός Κληρικός , όταν δεν τηρεί τους λόγους του Κυρίου, ειπόντος εις τους Μαθητάς του : « Ο ακούων υμών εμού ακούει, και ο αθετών υμάς εμέ αθετεί ˙ ο δε εμέ αθετών αθετεί τον αποστείλαντά με » ( Λουκά Ι 16 ) .

Τέλος διακρίνω και μία άλλη κατηγορία αντιφρονούντων . Είναι οι κομματικοί παράγοντες , που δεν εμβολιάζονται δια να ξεσηκώνουν τον κόσμον εναντίον των Κυβερνώντων.

Εγώ όμως , Φωτεινή, τους πεθαμένους από τον κορονοϊό Κληρικούς και Λαϊκούς τους θεωρώ αυτόχειρας ( αυτοκτονούντας ) και ούτε στην κηδεία τους πηγαίνω.

Στον Νίκο και τα παιδιά σας ευχές. Θα σας στείλω ένα μικρό δώρο.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-8)
 1. Παναγιώτης Παναγιώτου 2 χρόνια πριν

  Ντροπή στον μητρομπολίτη! Και πάλι ντροπή του! Πόσο έχει σκοτισει ο διάβολος την διάνοια του; Έλεος πια!
  Τον Θεό δεν τον φοβάστε;

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. Σπυριδων κωλετσης 2 χρόνια πριν

  Πως καταντησαμε ετσι ; Η εκκλησια ειναι αγαπη και οχι μισος . Δεν μπορω να καταλαβω ολοκληρος Μητροπολιτης που αποκαλειται και Αγιος να μιλα ετσι για ανθρωπους που πεθαναν.. Δεν μπορω να το πιστεψω οτι ειναι λογια Αγαπης αυτα . Ποιος ο σκοπος αυτων των ανακοινωσεων ; Αγαπη πατερ μονο αγαπη ενα βημα απο τον θανατο ειστε και εσεις τι θα πειτε στον Θεο μας εκεινη την ωρα ;

  ΑπάντησηΆκυρο
 3. Manolis 2 χρόνια πριν

  ο σατανάς που τόσο μισή τον Άνθρωπο τον συνοδεύει και μετά μετά τον θάνατο του έστω για δικό του σκοπό ως και αφτος κανει κατι <καλο< χωρίς να το θέλει μα τόσο μίσος για τους ανθρώπους Φανούριε.δόξα τω Θεό ένας θα κρίνει τους ανθρώπους Ο Κύριος ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ κατο τα χέρια απο τας ψυχας τον άνθρωπον ΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ !!!

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.