Ο παραιτηθείς Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, υπέδειξε στον Αρχιεπίσκοπο και στην ιεραρχία ως καταλληλότερο να τον διαδεχτεί το πνευματικό του παιδί, Επίσκοπο Ωλένης, Αθανάσιο.

Ο Επίσκοπος Ωλένης, Αθανάσιος φαίνεται ότι θα είναι ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας διαδεχόμενος τον παραιτηθέντα Μητροπολίτη, Γερμανό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από ανώτατα στελέχη της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας θα γίνει αυτή την εβδομάδα- σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου -απ’ όπου και θα εκλεγούν οι νέοι Μητροπολίτες σε Ηλεία, Δράμα, Γορτυνία και Αιτωλοακαρνανία. Ο παραιτηθείς Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, ο οποίος σήμερα 3 Οκτωβρίου (ημέρα κατά την οποία χειροτονήθηκε ως επίσκοπος) θα τελέσει την τελευταία Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης, υπέδειξε στον Αρχιεπίσκοπο και στην ιεραρχία ως καταλληλότερο να τον διαδεχτεί το πνευματικό του παιδί, Επίσκοπο Ωλένης, Αθανάσιο.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων σχετικά με τα ονόματα των υποψηφίων, όπως είπαν στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ανώτατες εκκλησιαστικές πηγές, πολλοί Μητροπολίτες παρότρυναν και τον Επίσκοπο Ανδρούσης, Κωνστάντιο, να κατέβει στην εκλογή. Ο ίδιος, όμως, έκανε γνωστό ότι θα σεβαστεί την επιθυμία του 90χρονου Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού και δεν θα είναι υποψήφιος.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.