Στην παραδοχή ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης πορισμάτων ΕΛΓΑ σε καλλιέργειες που επλήγησαν εντός του 2021 από ζημιές, με αποτέλεσμα η πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων στις περιπτώσεις αυτές να μετατίθεται σε δεύτερο χρόνο, προχώρησαν ο προϊστάμενος ΕΛΓΑ Λάρισας και ο επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε συνάντηση που είχε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με τον νέο προϊστάμενο του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, Σπύρο Σπυρόπουλο, αναφέρθηκε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των πορισμάτων για καλλιέργειες όπως το βαμβάκι και η βιομηχανική ντομάτα, λόγω της βαρύτητας που δόθηκε στα πορίσματα για τον περυσινό παγετό, ο οποίος χρονικά προηγούνταν των υπόλοιπων ζημιών του έτους. Κατόπιν τούτων, ο Θεσσαλός πολιτικός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρη Μελά, θέτοντας του το ζήτημα, για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι μόλις ο ΟΠΕΚΕΠΕ λάβει τα πορίσματα του ΕΛΓΑ θα προβεί στις δέουσες ενέργειες για να διευθετηθεί το ζήτημα με δεύτερη πληρωμή για τους δικαιούχους συνδεδεμένης ενίσχυσης που δεν την έλαβαν διότι δεν επιβεβαιώνονταν επισήμως η μείωση παραγωγής λόγω ζημιάς.

Το δελτίο Τύπου του βουλευτή Μάξιμου Χαρακόπουλου αναφέρει τα εξής:

Η αποτελεσματικότερη λειτουργία του Περιφερειακού Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας που εδρεύει στη Λάρισα -ώστε να ανταποκρίνεται ταχύτερα στις ζημιές που προκαλούν τα ολοένα συχνότερα έντονα κλιματικά φαινόμενα- και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την βελτίωση των υπηρεσιών του προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου με το νέο προϊστάμενο του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, εξαιτίας της σπουδαιότητας των ανταποδοτικών υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για τους αγρότες του νομού Λάρισας και της Θεσσαλίας, θέλησε να ενημερωθεί δια ζώσης και να συζητήσει με τη νέα διοίκηση του υποκαταστήματος για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.