Πέντε κοινοπραξίες, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, θα καταθέσουν προσφορά σήμερα για το έργο ύψους 515 εκατ. ευρώ που αφορά τη δημιουργία νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) συμπεριλαμβανομένης της νέας ταυτότητας – κάρτας πολίτη που θα αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ.

Με τη δημιουργία του νέου Ο.Π.Σ.Ε.Α. οι νέες ταυτότητες και τα άλλα έγγραφα ασφαλείας θα ακολουθούν πλήρως τις σχετικές συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.

Οι νέες ελληνικές ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, τύπου ID-1 με κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης, για αναγνώριση από ειδικά μηχανήματα σάρωσης.

Προσφορές για την ανάληψη του έργου αναμένεται να καταθέσουν η γερμανική Veridos με την Cosmote και την Byte, η Zetes Belgium με την Space Hellas και ουγγρική εταιρεία, η γαλλική Thales με τη Unisystems, κοινοπραξία με επικεφαλής την Inform Lykos – Austria Card και εταίρο γαλλική εταιρεία και ο γαλλικός όμιλος Idemia μαζί με ελληνική εταιρεία.

Η διαδικασία της αξιολόγησης, σε πρώτη φάση, των τεχνικών προσφορών αναμένεται ότι θα απαιτήσει αρκετό χρονικό διάστημα λόγω της πολυπλοκότητας των προδιαγραφών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.