Δηλώσεις σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιβολή κυρώσεων εις βάρος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, έκανε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία - 24», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο interfax.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων μιλώντας στην εκπομπή «Εκκλησία και ο κόσμος» δήλωσε πως οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Πατριάρχη Κυρίλλου δεν θα επηρεάσουν τις δραστηριότητες και την ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας.

«Όσον αφορά τον Αγιώτατο Πατριάρχη, νομίζω ότι καμία κύρωση δεν θα τον εμποδίσει να συνεχίσει τις δραστηριότητές του, οι οποίες στοχεύουν στην εδραίωση της ρωσικής κοινωνίας, η οποία στοχεύει στην ποιμαντική φροντίδα ολόκληρου του ποιμνίου πολλών εκατομμυρίων πιστών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και που αποσκοπεί στην ταχεία επίτευξη της ειρήνης μεταξύ των αδελφών σλαβικών λαών» – τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Επίσης ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ πρόσθεσε πως κατά την γνώμη του οι δηλώσεις του Πατριάρχη Κυρίλλου αντιμετωπίζονται στη Δύση μέσα από το πρίσμα της προπαγάνδας που διεξάγεται στα ΜΜΕ και οι δυτικοί πολιτικοί δεν μπορούν αξιολογήσουν επαρκώς αυτές τις δηλώσεις.

Κλείνοντας ο κ. Ιλαρίων υπογράμμισε: ««Επομένως, εάν επιβάλουν κυρώσεις, αυτό είναι φυσικά δικαίωμά τους, δεν μπορούμε να το επηρεάσουμε με κανέναν τρόπο, αλλά οι κυρώσεις αυτές δεν θα επηρεάσουν με κανέναν τρόπο τη ζωή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.