Είναι δεκαετίες τώρα που κάθε Μάιο ανελλιπώς, αφήνω για λίγες ημέρες τα καθήκοντά μου και επισκέπτομαι το νησί για να απολαύσω μαζί με τους συμπατριώτες μου την άνοιξη, τόνισε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης (28/5), στη γενέτειρά του, την Ίμβρο.

Στο λιμάνι βρίσκονταν για να τον υποδεχθούν ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, ιερείς και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτατος κατευθύνθηκε προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενώ κατά την είσοδό του στο ναό, παιδιά τον έραιναν με ροδοπέταλα. Αφού προσκύνησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, εψάλη το «Χριστός Ανέστη» και το απολυτίκιο της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

«Καλώς επιστρέψατε στα ίδια, Παναγιώτατε» ήταν τα λόγια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυρίλλου.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον ευχαρίστησε θερμά, όπως ευχαρίστησε και τον Κύριο, που τον αξίωσε να πατήσει για μία ακόμη φορά τα ιερά χώματα της Ίμβρου, εκεί που έζησε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια. «Είναι διπλή η χαρά, μαζί με την αναστάσιμη και η χαρά της επιστροφής. Είναι δεκαετίες τώρα που κάθε Μάιο ανελλιπώς, αφήνω για λίγες ημέρες τα καθήκοντά μου και επισκέπτομαι το νησί για να απολαύσω μαζί με τους συμπατριώτες μου την άνοιξη», ανέφερε για να προσθέσει: «Αξιωνόμαστε να ψάλουμε όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη στον Μητροπολιτικό Ναό της γενέτειράς μας μέσα στον οποίο πριν από εξήντα τρία χρόνια χειροτονήθηκα διάκονος».

Ολοκληρώνοντας το σύντομο χαιρετισμό Του, ο Παναγιώτατος δήλωσε: «Ας προχωρούμε στο δρόμο της ζωής μέσα στην αγάπη και τη φιλανθρωπία, μέσα στο αναστάσιμο φως και την αναστάσιμη χαρά του Κυρίου μας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.