ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: Η προστασία των παιδιών από κάθε είδους βίας ήταν και θα είναι ένα κρίσιμο μήνυμα της Χριστιανοσύνης τόνισε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην αποψινή ομιλία του στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν ο βασικός ομιλητής στην κοινή εκδήλωση της UNICEF και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών σήμερα 21 Νοεμβρίου στη Γενεύη, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού στην οποία παρευρέθηκαν αρκετοί νέοι άνθρωποι.

Είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας, ότι τα παιδιά δεν εκπροσωπούν απλώς το μέλλον, αλλά είναι στην ουσία το παρόν πάνω στο οποίο θα κτιστεί το μέλλον.

Συνέχισε λέγοντας πως το Πατριαρχείο είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, και κάλεσε για δικαιοσύνη και υποστήριξη στα παιδιά γεγονός που είναι πνευματική υποχρέωση.

Οι χριστιανοί καλούνται να προστατέψουν τα παιδιά αλλά και την κοινωνία μέσα στην κοινότητές τους.

Κάλεσε τις Εκκλησίες να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να προσηλωθούν στην προστασία του περιβάλλοντος και των παιδιών.

 

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.