Κορυφώθηκε σήμερα στο σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας, το Φανάρι, η λαμπρά ευχαριστία του Μύρου με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο να γίνεται ο μοναδικός Οικουμενικός Πατριάρχης που έχει τελέσει τον Καθαγιασμό τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της Πατριαρχίας του.

Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη μεγάλη χαρά της παρασκευής του Αγίου Μύρου που ξεκίνησε την Κυριακή των Βαϊων και ολοκληρώθηκε σήμερα, για τη σημασία της λαμπρής αυτής τελετής για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τους προκατόχους που αξιώθηκαν να τελέσουν τον Καθαγιασμό κατά το παρελθόν, αλλά και στη μεγάλη ευλογία για τον ίδιο να τελεί για τέταρτη φορά κατά κατά τη διάρκεια της Πατριαρχίας του τον Καθαγιασμό του Αγίου Μύρου. “Σήμερα ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός της πρωτευθύνου Αγία του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας έγινε για μια ακόμη μια φορά υπερώο της Ιερουσαλήμ. Τόπος επιφοιτήσεως, μετά την όλως υπέροχον τελετουργίαν”, τόνισε.

Τέλος, με αφορμή τη πορεία προς το Πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα δεινά του Ουκρανικού λαού αυτή τη περίοδο εξαιτίας της ρωσικής εισβολής καταδικάζοντας για ακόμη μια φορά τον πόλεμο, ζητώντας να επέλθει η ειρήνη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.