Να παρακαλέσουμε μαζί με τον υμνογράφο ο Κύριος να λαμπρύνει την στολήν της ψυχής τόνισε προς τους κατοίκους της ιδιαίτερης πατρίδας του Ίμβρου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τονίζοντας ότι το γεγονός της δυναμικής παρουσίας των Ιμβρίων στο νησί τους δίνει την ελπίδα να βαδίσουν προς ένα αίσιο μέλλον το οποίο θα ευλογήσει ο Νυμφίος της Εκκλησίας.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Ο Παναγιώτατος φέτος βρίσκεται στο μαρτυρικό νησί προκειμένου να διέλθει την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα μαζί με τους συμπατριώτες του . Χθες χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Νυμφίου όπου τελέστηκε ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης. Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε στον Νυμφίο Χριστό και στην συμπόρευση μαζί του ιδιαίτερα αυτή την κατανυκτική περίοδο.

Παρακολουθήστε το βίντεο ΕΔΩ

Η επιστροφή στην πατρίδα δεν στερεί το λάδι από την κανδήλα
Στην αρχή της ομιλίας του ο Παναγιώτατος, με τις ενέργειες και προσπάθειες του οποίου το νησί της Ίμβρου τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την πολυπληθή παρουσία των πιστών στην ακολουθία.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά “Χαιρόμαστε με την παρουσία σας η οποία γεμίζει με λάδι την καδνήλα της ζύμης. Όσο εμείς επιστρέφουμε στον τόπο μας, όσο ανακαινίζοντε τα σπίτια μας και κάποιες οικογένειες εγκαθίστανται μόνιμα στο νησί, τόσο η κανδήλα της πατρίδας μας δεν θα στερείται το λάδι της και τα όμορφα χωριά μας θα διασώζουν την παραδοσιακή τους ταυτότητα”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σχολεία της Ίμβρου τα οποία μετά από δεκαετίες, τα τελευταία χρόνια λειτουργούν υποδειγματικά. “Ήδη τα σχολεία μας λειτουργούν υποδειγματικά. Μετά από πενήντα χρόνια σιγής οι αίθουσες ζωντάνεψαν και αμέσως γέμισαν παιδιά και τα χαμόγελά τους ομορφαίνουν το νησί μας”.

Η Ίμβρος σήμερα διαθέτει όλες τις σχολικές μονάδες ενώ όλο και περισσότεροι Ίμβριοι της διασποράς επιστρέφουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για μόνιμη εγκατάσταση καθώς σήμερα οι συνθήκες διαβίωσης έχουν αλλάξει κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους δυναμικούς Συλλόγους Ιμβρίων.

Δείτε επίσης – Οικουμενικός Πατριάρχης: Η Εκκλησία ποτέ δεν συνθηκολόγησε απέναντι στην παρουσία του κακού στον κόσμο

“Συνεχίζουμε προς τα εμπρός”
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μέλλον του τόπου. Του τόπου που παρά τα πέτρινα χρόνια, τις αδικίες και τους διωγμούς που υπέστη, άντεξε και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

“Παρά τα δεινά μας και τις αδικίες που υπομείναμε κατά τα πέτρινα χρόνια, τελικώς επιβιώσαμε. Ανασυγκροτηθήκαμε, σταθήκαμε στα πόδια μας και συνεχίζουμε προς τα εμπρός για ένα αίσιο μέλλον το οποίο θα ευλογήσει η χάρις του Νυμφίου της Εκκλησίας και θα διασφαλίσει η αγαπητική πρόνοιά Του για τον τόπο μας και όλους εμάς τους Ιμβρίους”, είπε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.