Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έτυχε θερμής υποδοχής περνώντας το κατώφλι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση κατά την διάρκεια της οποίας οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο για την θερμή υποδοχή τόνισε: «Ευγνωμονώ τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη διότι με την πρόσκλησή του να έρθω στο αυριανό συνέδριο για τους ωκεανούς, μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω αυτή την καινούρια επίσκεψή μου στην Αθήνα και να έχω όλες αυτές τις χαρές να είμαι κοντά σας, να είμαι μαζί σας Μακαριώτατε»

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος καλωσορίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ξέρετε τον σεβασμό μας, την αγάπη μας και την επιθυμία μας όποτε παρουσιάζονται ευκαιρίες και δυνατότητες να συναντιόμαστε. Έχει καθένας από εμάς στην συνάντηση μαζί σας να πάρει πολλά πράγματα, το παράδειγμά σας, οι δραστηριότητές σας, τα μεγάλα θέματα, όπως αυτό που θα μας απασχολήσει αύριο στο συνέδριο είναι ένα θέμα που ολοένα μεγαλώνει, μας προβληματίζει γι’ αυτό θέλουμε να σας έχουμε κοντά μας, να μας πείτε πολύ χρήσιμα πράγματα».

Να αναφερθεί ότι ο Παναγιώτατος βρίσκεται για τέσσερις ημέρες στην Αθήνα, προσκεκλημένος της κυβέρνησης και θα απευθύνει την κεντρική ομιλία στο 9ο Διεθνές Συνέδριο «Our Ocean», στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.