Οικουμενικό Πατριαρχείο: Στην Ι. Πατριαρχική Μονή της Θείας Μεταμορφώσεως χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την Κυριακή 16 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η μνήμη των 630 Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου.

«Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, την Κυριακήν, 16ην Ιουλίου, εορτήν των 630 Αγίων Πατέρων της εν Χαλκηδόνι Δ´ Οικουμενικής Συνόδου, διεπεραιώθη εκ Χάλκης εις Πρώτην, και εχοροστάτησε κατά την εν τω Ναϋδρίω της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Θείας Μεταμορφώσεως τελεσθείσαν Θείαν Λειτουργίαν, επί τη ενάρξει της εφετεινής περιόδου λειτουργίας της εν αυτή στεγαζομένης Παιδοπόλεως και Στέγης εργαζομένων Νεανίδων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης ετέλεσε Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του εν τω αυλογύρω της Μονής αναπαυομένου Μ. Ευεργέτου του Γένους Συμεών Σινιόσογλου και των οικείων αυτού, και εν συνεχεία τον Αγιασμόν επί τη ενάρξει της λειτουργίας της Κατασκηνώσεως.

Εκκλησιάσθησαν ο Εξοχ Πρέσβυς κ. Ευάγγελος Σέκερης, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος εν τη Πόλει, μετά της Ευγεν. Συζύγου του, και πιστοί εκ της Πόλεως, των Νήσων και Προύσης.

Κατά την διοργανωθείσαν εορταστικήν εκδήλωσιν, καθ᾿ην παρέστησαν οι Εντιμ. κ. Atilla Aytaç,

Δήμαρχος Νήσων, και κ. Murat Hazinedar, Δήμαρχος Beşiktaş, μετά συνεργατών των, οι νέοι της Παιδοπόλεως εξετέλεσαν ψυχαγωγικόν πρόγραμμα και ωμίλησαν η Ευγεν. κ. Μαρία Αποστολίδου, Πρόεδρος του Δ. Σ. της Παιδοπόλεως, η Ελλογ. κ. Μαρία Χαραλαμπίδου, Φιλόλογος, επίκεφαλής κλιμακίου νεανίδων, στελεχών της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διακονούντων κατ᾿ αυτάς εις την Παιδόπολιν, και ο Παναγιώτατος Όστις ηυλόγησε τους νέους κατασκηνωτάς και τους διακονούντας εν αυτή.

Ο Πατριάρχης ανεφέρθη επίσης εις την χθεσινήν πρώτην επέτειον της αποπείρας πραξικοπήματος εν Τουρκία, και εξέφρασε την συμπάθειάν Του εις τας οικογενείας των θυμάτων των τραγικών γεγονότων της 15ης-16ης Ιουλίου 2016 και εις τους τραυματισθέντας κατ᾿αυτά.

Το απόγευμα, ο Πατριάρχης επεσκέφθη κατ᾿οίκον τον εν Χάλκη παραθερίζοντα Σεβ. Μητροπολίτην Πέργης κ. Ευάγγελον».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.