Αναλυτικά το ανακοινωθέν: Συνήλθεν, υπό την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τας τακτικάς αυτής συνεδρίας από της Τρίτης, 27ης, μέχρι και της Πέμπτης, 29ης τ. μ. Νοεμβρίου 2018.

Κατά τας συνεδρίας ταύτας εθεωρήθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ᾿ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις, μεταξύ των οποίων:

α) Προτάσει της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου, εν τω πλαισίω της κανονικής Αυτού ευθύνης, η Αγία και Ιερά Σύνοδος προέβη εις την αναδιάρθρωσιν του καθεστώτος της μέχρι τούδε «Εξαρχίας των εν Δυτική Ευρώπη Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσσικής Παραδόσεως», υπαγαγούσα τους υπ᾿ αυτήν πιστούς εις τους εν Ευρώπη Ιεράρχας του Οικουμενικού Θρόνου.

β) Η Αγία και Ιερά Σύνοδος, ομοφώνως αποδεχθείσα εισήγησιν της υπό το Οικουμενικόν Πατριαρχείον Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας, ανέγραψεν εις το Αγιολόγιον της Ορθοδόξου Εκκλησίας τους Όσιον Ιωάννην του Βάλαμο (1873-1958) και Άγιον Μάρτυρα και Ομολογητήν Ιωάννην του Ιλόμαντσι (1884-1918), οι οποίοι έζησαν και έδρασαν εκείσε.

γ) Τέλος, εν τω πλαισίω της ειλημμένης αποφάσεως όπως το Οικουμενικόν Πατριαρχείον χωρήση εις την χορήγησιν αυτοκεφαλίας εις την Εκκλησίαν της Ουκρανίας και εν όψει της εκδόσεως του σχετικού Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου, κατήρτισε τον Καταστατικόν Χάρτην αυτής.

Εν τέλει των συνεδριών τούτων, αντηλλάγησαν μεταξύ της Α. Θ. Παναγιότητος και του Σεβ. Mητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, εκ μέρους της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, εόρτιοι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις επί ταίς επερχομέναις Εορταίς του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.