Σε ερώτηση για την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε πως «ο καθένας καταλαβαίνει ότι η εντεινόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας αντανακλά τη νευρικότητά της για τη μεγάλη ενίσχυση του γεωπολιτικού και γεωστρατηγικού αποτυπώματος της χώρας μας το τελευταίο διάστημα»

«Η Ελλάδα ταυτίζεται με τους συμμάχους και εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, αλλά από την άλλη πλευρά είναι ένας αξιόπιστος και έντιμος συνομιλητής με τη Ρωσία», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, αναφερόμενος στην κρίση στην Ουκρανία.

Αυτό έχει αναδειχθεί από το γεγονός ότι μέσα σε μια περίοδο που είναι ιδιαίτερα καυτή σε ότι αφορά την εξέλιξη της κρίσης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στη Μόσχα με τον κ. Λαβρόφ, είπε και σημείωσε πως «η Ρωσία αναγνωρίζει τον ρόλο του έντιμου συνομιλητή στην Ελλάδα, χωρίς να παραβλέπει και το γεγονός ότι είμαστε μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ».

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι «σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δυνατή απειλή ή κίνδυνο που θα προκύψει από μια δυσάρεστη εξέλιξη στην Ουκρανία, την οποία όλοι απευχόμαστε».

Σε ερώτηση για την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «ο καθένας καταλαβαίνει ότι η εντεινόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας αντανακλά τη νευρικότητά της για τη μεγάλη ενίσχυση του γεωπολιτικού και γεωστρατηγικού αποτυπώματος της χώρας μας το τελευταίο διάστημα», ενώ για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας σημείωσε: «Η άμυνα της χώρας είναι και προτεραιότητα και αυτοσκοπός και αυτό οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Και πρέπει να είναι έξω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις παρά το γεγονός ότι, δυστυχώς, υπήρξαν πολιτικές δυνάμεις οι οποίες για πρώτη φορά ούτε τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής υπέγραψαν, ούτε ψήφισαν μεγάλες και κεφαλαιώδους σημασίας για την ασφάλεια της χώρας συμφωνίες».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.