«Έχει ήδη καταρτιστεί και ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρα», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η χώρα μας δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τις ενεργειακές της ανάγκες», τόνισε κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε οι επόμενες πληρωμές στην Gazprom θα γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου και μέχρι τότε θα έχει αποσαφηνιστεί η στάση των κρατών και των εταιρειών εντός ΕΕ.

«Έχει ήδη καταρτιστεί και ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρα, ακόμα και στην ακραία περίπτωση -που φαντάζει πολύ λίγο πιθανή- που θα έχουμε προβλήματα στον εφοδιασμό».

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (28/4/22)

«Για τα έργα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε διαβούλευση σχέδιο νόμου. Η κυβέρνηση συνεχίζει όπως προκύπτει και από αυτό το σχέδιο νόμου τις μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν την μεγαλύτερη αυτάρκεια της χώρας και την ενίσχυση της επάρκειας και την μείωση των εκπομπών αερίου. Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι έως το 2030 η συνολική εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ να ανέλθει στα 25 γιγαβάτ από τα 8,62 που είναι σήμερα και έως το τέλος της δεκαετίας να έχουν τεθεί σε λειτουργία σταθμοί αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας τουλάχιστον 3,5 γιγαβάτ», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.