Ο Μητροπολίτης Βηρυτού Ηλίας (Πατριαρχείο Αντιοχείας) συναντήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2020 στην κατοικία του στην Ασράφια με τον προϊστάμενο του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Βηρυτό αρχιμανδρίτη Φίλιππο Βασίλτσεφ και το στέλεχος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ιερέα Βιτάλιο Γκορζόφ, ο οποίος κατά το διάστημα 12-20 Οκτωβρίου 2020 επισκέφθηκε το Λίβανο.

Ο ιερέας Βιτάλιος Γκορζόφ μετέφερε τα συλλυπητήρια του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου για την τραγική κατάσταση, που διαμορφώθηκε στην πρωτεύουσα του Λιβάνου εξαιτίας των εκρήξεων της 4ης Αυγούστου στην περιοχή του λιμανιού.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους, χιλιάδες τραυματίσθηκαν σοβαρά, εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Βηρυτού έμειναν άστεγοι.

Το ωστικό κύμα της εκρήξεως προκάλεσε ζημιές και σε ναούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας.

Η Ιερά Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας στις 17 Αυγούστου αποφάσισε να κηρύξει έρανο αγάπης σε όλες τις εκκλησιαστικές επαρχίες με σκοπό τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας προς ανακούφιση των πληγέντων από την τραγωδία στη Βηρυτό.

Μέρος των οικονομικών μέσων, που συγκεντρώθηκαν, παραδόθηκε στον Μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία για την αναστήλωση του ναού του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην περιοχή Ασραφία της πρωτεύουσας του Λιβάνου, που υπέστη τεράστιες ζημιές λόγω της εκρήξεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.