Μόνο ντροπή προκαλούν οι εικόνες των αστέγων στον Δήμο Κηφισιάς. Άνθρωποι εικονίζονται να βρίσκουν καταφύγιο σε παγκάκια και στο δρόμο. Μονάχη η Εκκλησίας και οι ενορίες αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο μέσω της φιλανθρωπίας και προσφοράς.

Αίσθηση προκαλεί η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής της Κηφισιάς αναφορικά με το πρόβλημα των αστέγων, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται ακόμα και παραμονές της εορτής του Αγίου Πάσχα.

Έκπληξη προκαλεί επίσης το γεγονός πως ένας εύρωστος οικονομικά Δήμος, από τους πιο εύρωστους στο λεκανοπέδιο Αττικής επιδεικνύει πρωτοφανή αναλγησία και δεν δείχνει να αφουγκράζεται το πρόβλημα ανθρώπων που δεν δύνανται να επιβιώσουν οικονομικά στις σημερινές συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Κηφισιάς διαθέτει αρκετά μεγάλα ταμειακά διαθέσιμα, ύψους 15 με 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με μέτρα στήριξης των απόρων αριθμούσε το ευτελές ποσό των μόλις 52 χιλιάδων ευρώ, τη στιγμή που δαπανώνται για διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις προβολής εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η καθοριστική συμβολή των ενοριών της Μητρόπολης Κηφισιάς για την ανακούφιση των πολιτών

Όπως ανέφερε στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Ματρώνας Νέας Ερυθραίας, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωστής:

΄΄Προσπαθούμε και ανταποκρινόμαστε στο φιλανθρωπικό έργο όχι μόνο της ενορίας αλλά και στο λεκανοπέδιο Αττικής, πριν λίγες ημέρες είχαμε μαζέψει είδη πρώτης ανάγκης για ορφανοτροφεία. Τώρα συλλέγουμε όσπρια και άλλα είδη διατροφής με σκοπό την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου.

Δεν κοιτάμε μονάχα να φτιάχνουμε και να ευπρεπίζουμε τον Ιερό Ναό. Βασικός μας στόχος είναι το φιλανθρωπικό και σε αυτό μας στηρίζει πολύ ο κόσμος της περιοχής.

Παρόλο που δεν είναι αρκετά γνωστό, και στην περιοχή μας Κηφισιά-Ερυθραία υπάρχει πολύς κόσμος που έχει ανάγκη.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν στέκονται απέξω και περιμένουν. Προσπαθούμε και τους βρίσκουμε εμείς.

Έχουν ανάγκη, έχουν αξιοπρέπεια οι άνθρωποι και δεν ενοχλούν αλλά όμως εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε και εγώ ως υπεύθυνος του φιλοπτώχου ταμείου,

προσπαθούμε και βρίσκουμε αυτά τα άτομα και τους πηγαίνουμε τρόφιμα, χρήματα, φάρμακα και ό,τι άλλο χρειασθούν στο σπίτι τους.΄΄

Εικόνες ντροπής στην Κηφισιά: Μόνη παλεύει η Εκκλησία-Απών ο Δήμος

Εικόνες ντροπής στην Κηφισιά: Μόνη παλεύει η Εκκλησία-Απών ο Δήμος

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.