ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΑ: Είναι χαρακτηριστικό ότι από από την ορμή του νερού, όταν ο δρόμος είχε μετατραπεί σε χείμαρρο, οι κυβόλιθοι που αποκολλήθηκαν έφτασαν χιλιόμετρα μακρυά, με τα συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης να βρίσκονται επί τόπου από νωρίς για να απομακρύνουν τους κυβόλιθους αλλά και το οδόστρωμα που καταστράφηκε.

Κάτοικοι και καταστηματαρχες της περιοχής, μιλώντας στο protothema.gr, έκαναν λόγο για κακοτεχνίες και ζητούν από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Είναι αδιανόητο να πνιγόμαστε κάθε φορά που βρέχει. Τα φρεάτια δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν το νερό και ο δρόμος μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι, με αποτέλεσμα να παρασύρει ο,τι έβρισκε μπροστά του», ανέφερε κάτοικος της περιοχής. Σημειώνεται ότι πολλές είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Πλημμύρισε ο Λευκός Πύργος – Κλειστός για το κοινό

Από τις έντονες βροχοπτώσεις δεν γλίτωσε ούτε ο Λευκός Πύργος.

Όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr, το ισόγειο του μνημείου γέμισε νερά και η Πυροσβεστική κλήθηκε για την απάντληση των υδάτων. Ενδεικτικό είναι ότι το νερό έφτασε σε ύψος το ενάμιση μέτρο.

Μέχρι αυτήν την ώρα, γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση του χώρου ενώ οι εργαζόμενοι ενημερώνουν τους επισκέπτες πως ο χώρος δεν λειτουργεί προσωρινά για το κοινό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προκληθεί ζημιές σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον ισόγειο χώρο και δεν αποκλείεται το μνημείο να μείνει κλειστό και αύριο, Τρίτη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.