Γράφει το Πατριαρχείο Μόσχας.

Την εικόνα των ἐν Δαμασκῳ Αγίων, έργο των αγιογράφων της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας, κόμισε και παρέδωσε στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, κατόπιν εντολής του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μέσα από τον Επίσκοπο Νταραϊ Μωυσή, βικάριο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννη Ι’, ο Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη Αντιοχείας και πα΄σης Ανατολής. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Παραλύτου, στις 29 Απριλίου 2018, μετέ το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Μετόχιο της Ρωσικής Εκκλησίας στη Δημασκό.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Μωυσής ενημέρωσε ότι το συντομότερο δυνατόν η εικόνα θα μεταφερθεί και τοποθετηθεί στην υπό αναστήλωση, κατόπιν απελευθερώσεως από τους τρομοκράτες, Ιερά Μονή Αγίας ΙΣαποστόλου Θέκλας, την ευρισκόμενη στα περίχωρα της Συριακής πρωτεύουσας τη Μααλούλα.

Η εικόνα των ἐν Δαμασκῳ εκλεκτών Αγίων ζωγραφίσθηκε από τους φοιτητές της Σχολής Αγιογραφίας της Θεολογικής Ακαδημάις Μόσχας για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας.

Οι πόροι για την χρηματοδότηση του έργου συγκεντρώθηκαν μέσα από το διακομιστή (server) της συλλογικής χρηματοδοτήσεως κοινωνικών πρωτοβουλιών «Nachinanie». Την πρωτοβουλία του έργου ανέλαβε ο φοιτητήες της Σχολής Αγιογραφίας Κωνσταντίνος Σατκόφ. Οι μετάσχοντες του έργου ευελπιστούν ότι μέσα από τις δεήσεις ενώπιον της εικόνος αυτής θα πρυτανεύσει η ειρήνη στη Συριακή γη.

Εικόνα των ἐν Δαμασκῳ Αγίων, έργο των αγιογράφων της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας, παραδόθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.