Με Οικολογικό Συμπόσιο ξεκίνησε το ταξίδι της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου στις χώρες της Μπενελούξ.

Στα πλαίσια της παρουσίας του Παναγιωτάτου στην Ολλανδία με αφορμή τις εορτές του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ» διοργάνωσε ένα διήμερο Οικολογικό Συμπόσιο, με θέμα το νερό, κύριο ομιλητή και υψηλό προσκεκλημένο τον Παναγιώτατο και άλλους σπουδαίους ομιλητές της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το Οικολογικό Συμπόσιο ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου, ενώ κατά την διάρκεια του προγράμματος πέραν των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε μια περιοδεία εν πλω στα κανάλια της πόλης του Άμστερνταμ, το απόγευμα της Τετάρτης.

Κατά την έναρξη του Συμποσίου τον Παναγιώτατο προσφώνησαν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ Δρ. Ruard Ganzevoort, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δρ. Vinod Subramaniam, η Καθηγήτρια Δρ. Caroline Nevejan ως εκπρόσωπος της πόλεως του Άμστερνταμ και ακολούθησε η κεντρική, εναρκτήρια ομιλία του Πατριάρχου.
Τις εισηγήσεις που ακολούθησαν συνόδευαν εκτενείς συζητήσεις για το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, όσον αφορά το νερό, ως δώρο του Θεού στον κόσμο και την καλύτερη διαχείρισή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.