Χήρες, γονείς και ορφανά των πεσόντων στη Συρία Ρώσων στρατιωτών, που επισκέπτονται την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της χώρας Μπασάρ Άσαντ, πραγματοποίησαν στις 24 Ιουλίου 2018 προσκύνημα στις Ιερές Μονές της Ορθοδόξου Εκκλησίας Αντιοχείας στη Μααλούλη και Σεντναΐ.

Στην Ιερά Μονή Αγίας Ισαποστόλου Θέκλας Μααλούλης τους προσκυνητές υποδέχθηκαν ο Επίσκοπος Σεντναΐ Λουκάς του Ορθοδόξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και αδελφές της Μονής, οι οποίες κατόπιν απελευθερώσεως από την αιχμαλωσία των τρομοκρατών επανήλθαν στη Μονή της μετανοίας τους.

Ο Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, ο οποίος συνοδεύει την ομάδα, τέλεσε Ιερό Τρισάγιο στο Καθολικό της Μονής για τους πεσόντες Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι προσέφεραν τις ζωές τους για την απελευθέρωση της Συρίας από τους τρομοκράτες.

Αυθημερόν οι προσκυνητές μετέβησαν στην Ιερά Γυναικεία Μονή της Παναγίας Σεντναΐ, όπου προσευχήθηκαν μπροστά στην θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, και επισκέφθηκαν τα Γραφεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Δαμασκό, όπου επίσης έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Επίσκοπο Σεντναΐ Λουκα.

Η εκδρομή στη Συρία των μελών των οικογεινιών των πεσόντων στη Συρία Ρώσων στρατιωτών οργανώθηκε από το Ρωσικό Σύλλογο Παλαιμάχων «Πολεμική Αδελφότητα». Την ομάδα συνόδευε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας κ. Δ. Σάμπλιν.

Οικογένειες πεσόντων στη Συρία Ρώσων στρατιωτών σε Μονές της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Οικογένειες πεσόντων στη Συρία Ρώσων στρατιωτών σε Μονές της Εκκλησίας της Αντιοχείας


Οικογένειες πεσόντων στη Συρία Ρώσων στρατιωτών σε Μονές της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.