ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ: Σε φιάσκο εξελίσσεται το πείραμα Οικογενειακός γιατρός μετά την καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ που καταγγέλλει ως εκβιαστική την υποχρέωση των πολιτών να εγγραφούν σε οικογενειακούς γιατρούς οι οποίοι παραμένουν ελάχιστοι σε όλη τη χώρα, ενώ σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχουν καν, ενώ τελειώνουν οι θέσεις εγγραφής στο πρόγραμμα του οικογενειακού γιατρού.

Τελειώνουν σύμφωνα με πληροφορίες οι θέσεις εγγραφής στο πρόγραμμα οικογενειακός γιατρός.

Ευθεία επίθεση στο πρόγραμμα, Οικογενειακός Γιατρός, από Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ, η ανακοίνωση των οποίων μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι πολίτες εκφοβίζονται για εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό, με την απειλή απώλειας της πρόληψης ή της ασφάλισης», ενώ ήδη από το καλοκαίρι «καταγγέλθηκαν αιφνισιαστικά 2.000 συμβάσεις παθολόγων, γενικών γιατρών και παιδιάτρων.

Συνεχίζει η ανακοίνωση τονίζοντας ότι με το νέο έτος εκατομμύρια πολίτες θα βρεθούν σε απόγνωση, αδυνατώντας να κατανοήσουν το που πρέπει να απευθυνθούν, πώς θα εξυπηρετηθούν, πώς θα εξασφαλίσουν την πρόσβαση στη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους, για ποιό λόγο έχασαν τον θεράποντα ιατρό τους.

Άγιος Ελευθέριος γιορτή: Προστάτης των Εγκύων – Ευχές, βίος, μαρτύρια- 15 Δεκεμβρίου

Σημειώνουν πως κανένας γιατρός δεν χάνει το δικαίωμα να συνταγογραφεί, να εκδίδει παραπεμπτικά για εξετάσεις ή να χορηγεί υλικά ή άδειες και πως δεν προβλέπεται διαφορετική συμμετοχή σε φάρμακα ή εξετάσεις όταν ο ασφαλισμένος επιλέξει να επισκεφτεί πιστοποιημένο ιατρείο και όχι οικογενειακό γιατρό.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεκάδες ιατρικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, καλούν τα μέλη τους να εξακολουθούν να δέχονται ασθενείς ανεξαρτήτως της έκβασης του προγράμματος, Οικογενειακός γιατρός.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.