Ενώπιον Κακουργιοδικείου Λάρνακας η υπόθεση βιασμού με κατηγορούμενο τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου – Απόφαση Δικαστηρίου ότι μπορεί να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία – Όλες οι εξελίξεις.

Ενδιάμεση απόφαση του Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λάρνακα για την πολύκροτη υπόθεση του τέως Μητροπολίτη Κιτίου για τις καταγγελίες για βιασμό. Το δικαστήριο έκρινε τον ηλικιωμένο ιερωμένο, ικανό να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία.

Μετά από την πιο πάνω απόφαση, το δικαστήριο διέταξε όπως ο τέως Μητροπολίτης παραμείνει ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους μέχρι την έναρξη της δίκης του.

To δικαστήριο όρισε τις ημερομηνίες 26,27 και 28 Ιουλίου ως ημέρες κατά τις οποίες η Κατηγορούσα Αρχή θα αγορεύσει για τις θέσεις της.

Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που ο τέως Μητροπολίτης κριθεί ως ένοχος, τότε στις 2,3 και 4 Αυγούστου, θα αγορεύσει η συνήγορος υπεράσπισής του.

Yπενθυμίζεται ότι, ο δικανικός ψυχίατρος επικαλέστηκε «εγκεφαλική ατροφία», γεγονός που, όπως ισχυρίστηκε, έθετε τον τέως Μητροπολίτης ως ανίκανο να παρακολουθήσει τη δίκη..

Από την υπεράσπιση, κλήθηκαν και κατέθεσαν ενώπιον Δικαστηρίου, δικανικός ψυχίατρος και νευρολόγος/ακτινολόγος, εξ Ελλάδος παρουσιάζοντας και σχετικές ακτινογραφίες προκειμένου να πείσουν το Δικαστήριο ότι ο τέως Κιτίου πάσχει από άνοια και δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει δίκη.

Εν συνεχεία η Κατηγορούσα Αρχή, προχώρησε σε αντεξέταση του ακτινολόγου και ζήτησε χρόνο για να μελετήσει το υλικό που κατατέθηκε ενώπιον της.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της υπεράσπισης για ανικανότητα του πελάτη της να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, στις 26 Απριλίου, τέθηκε προτού ο ανώτερος κληρικός, κληθεί να απαντήσει στην κατηγορία του βιασμού.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.