«Είναι μία ευλογημένη συνάντηση σήμερα του πατέρα με τα παιδιά του, διότι εάν ολόκληρο το ευσεβές ρωσικό έθνος είναι παιδιά πνευματικά της Κωνσταντινουπόλεως, πολύ περισσότερο εσείς που κατοικείτε εδώ είστε δικά μας παιδιά».

«Διότι από εδώ το ρωσικό έθνος πήρε τον Χριστιανισμό, πήρε τα φώτα, πήρε το βάπτισμα. Γι’ αυτό και ήρθα σήμερα κοντά σας, με την πρόσκληση του π. Τιμοθέου και του π. Αλεξίου, για να συμπροσευχηθούμε και να τιμήσουμε την μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, ο οποίος είναι ένας μεγάλος γιατρός».

«Και σήμερα που περνούμε μία δύσκολη περίοδο με την πανδημία τον χρειαζόμαστε τον Άγιο Παντελεήμονα και τους Αγίους Αναργύρους Ιατρούς πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τον παρακαλούμε τον Άγιο Παντελεήμονα να μας προστατεύει από τους κινδύνους του COVID-19. Σας συγχαίρω γιατί προσήλθατε σχεδόν όλοι και όλες στην Θεία Κοινωνία»

Θα ξέρετε ότι τον τελευταίο καιρό έγινε πολύς λόγος για την Θεία Κοινωνία. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιο του κορωνοϊού. Για αυτό και δεν αλλάξαμε ως Οικουμενικό Πατριαρχείο τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας. Είμαι χαρούμενος που είμαι ανάμεσά σας και κάνουμε όλοι μαζί αυτή την πανήγυρη, όπως και κάθε Δεκέμβριο πηγαίνω στον Άγιο Ανδρέα και συμπροσεύχομαι εκεί με τους σλαβοφώνους αδελφούς μας»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.