Μοναχή Φιλοθέη, Ηγουμένη της Ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου στα Τρίκαλα Κορινθίας

Με την Μοναχή Φιλοθέη , Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Τρικάλων Κορινθίας επικοινώνησε πριν λίγο το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Μας πληροφόρησε ότι 10 και 11 Φεβρουαρίου η Ιερά Μονή θα τελέσει Ιερές Ακολουθίες επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Βλασίου.

Ανέφερε ότι το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα 11 Φεβρουαρίου στις 7 το πρωί η Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Κορίνθου Διονύσιος, αφού ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία στο Ξυλόκαστρο θα μεταβεί στην Ιερά Μονή για να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα.

Η Ηγουμένη Φιλοθέη ανέφερε τα εξής για τη σημασία της Εορτής:

΄΄Η Εορτή του Αγίου Βλασίου είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τους Κορίνθιους. Οι Κορίνθιοι έχουν λατρεία στον Άγιο Βλάσιο παρόλο που στα Τρίκαλα πολιούχος είναι ο Άγιος Γεράσιμος. Είναι τέτοια η αγάπη για τον Άγιο Βλάσιο που τα περισσότερα ονόματα στην Κορινθία είναι το Βλάσης-Βλασία.

Στο Μοναστήρι μας φιλοξενούνται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Βλασίου. Είχαμε και την Τίμια Κάρα του Αγίου, όμως την πήραν οι Νοταραίοι και πουλήθηκε στα Ιεροσόλυμα.

Κατάς τις Ιερές Ακολουθίες θα τελέσουμε Υπέρ Υγείας και Υπέρ Αναπαύσεως και μπορούν οι πιστοί να μας στέλνουν ονόματα προς μνημόνευση.΄΄

Για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία:

΄΄Εμείς δεν παρακολουθήσαμε το συλλαλητήριο, δεν έχουμε τηλεόραση, πληροφορηθήκαμε όμως την επιτυχία του, πολύ σωστό που μπήκε μπροστά ο Κλήρος.

Οι Έλληνες είναι Γενναίοι,

Μέσα μας ρέει αίμα Ηρώων.΄΄

Ηγουμένη Ι.Μ Αγίου Βλασίου στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Μέσα μας ρέει αίμα ηρώων

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.