ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ανδρέα Καραγιάννη με τον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους , Αρχιμ. Βαρθολομαίο, ο Γεροντας προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το τραγικό συμβάν στο Συνοδικό δικαστήριο.

Είναι τραγικό και εκτός λογικής αυτό που συνέβη χθες στα συνοδικά δικαστήρια.

Προσευχόμαστε για την υγεία των Αρχιερέων, ιερέων και λαϊκών που δέχθηκαν την επίθεση.

Πέρα όμως από το τραγικό και το απερίφραστα καταδικαστέο που συνέβη χθές, θεωρώ ότι αυτό είναι ένα ακόμη καμπανάκι που χτυπά και πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας όλοι, μη μένοντας μόνο απλοί θεατές, τρέχοντας πάντα πίσω από τα γεγονότα και τους ψυχοπαθείς δράστες.

Η κοινωνία μας περνάει κρίση και πρέπει σοβαρά πλέον όλοι να σκύψουμε το κεφάλι επάνω στο πρόβλημα και να επωμισθούμε ο καθένας τις ευθύνες του, αν θέλουμε να δώσουμε λύση.

Η παράνοια δεν ντύνεται μόνο με ρούχα πιλότου ή ναζιστικών σχημάτων προκαλώντας την κοινωνία μας, φοράει δυστυχώς με ασέβεια και το τιμημένο ράσο παρασύροντας κόσμο.

Αυτό το ζούμε κι εμείς με την συνεχή κατάληψη των κτηρίων της Μονής μας από εξωεκκλησιαστικά πρόσωπα τα οποία δεν δίστασαν να απειλήσουν την ζωή ανθρώπων με την ρίψη εκρηκτικών μηχανισμών και μολότωφ, πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη, συνεχίζουν όμως την κατάληψη, πλανώντας τον κόσμο, ως δήθεν αγωνιστές μοναχοί και αδικημένοι.

Ίσως είναι ευκαιρία για την Ελληνική Πολιτεία, να δώσει ένα τέλος σε τέτοια φαινόμενα τα οποία μπορεί να τα διορθώσει, προλαμβάνοντας δυσάρεστες καταστάσεις. Όλοι θα σταθούμε στο πλευρό της για το κοινό καλό.

Τα καμπανάκια χτυπούν δυστυχώς καθημερινά, το θέμα είναι ποιος τα ακούει.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

3 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Μιχαήλ Καλαβρυτινός.

Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στην Εσφιγμένου! Και τα παραμύθια που μας λέει ο Βαρθολομαίος να τα πει αλλού. Σε τίποτα άσχετους. Οκ;;; Οι πατέρες της Εσφιγμένου είναι γνήσιοι αγωνιστές!!! Και πολύ λογοκρισία στα σχόλια βλέπω γίνεται εδώ!!!!!

2
Μιχαήλ Καλαβρυτινός.

Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στην Εσφιγμένου!!! Και τα παραμύθια που μας λέει ο Βαρθολομαίος να τα πει αλλού. Σε τίποτα άσχετους. Οκ;;; Οι πατέρες της Εσφιγμένου είναι γνήσιοι αγωνιστές!!!

3
Γεωργιος Κριτσιδήμας

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει παρακαλώ γιατί υπάρχουν δύο Μονές με το ίδιο όνομα Εσφιγμενου; Ευχαριστώ!!!