Τουλάχιστον 40 νεκρούς μετράει το Άγιο Όρος στην πανδημία του κορονοίού, ενώ μεγάλο μέρος των αγιορειτών γερόντων παραμένει ανεμβολίαστο.

Τι συμβαίνει στο Άγιο Ορος με τον κορονοϊό. Το εμβόλιο, διευκρινίζει ο μοναχός, είναι το πρώτο βήμα προς το «σφράγισμα», ενώ «διάσημοι γιατροί λένε πως όσοι το κάνουν θα πεθάνουν μέσα σε τρία με πέντε χρόνια». Αλλος ένας κίνδυνος; Οι τράπεζες αίματος, που θα «γεμίσουν μολυσμένο αίμα» από τα «έμβρυα από εκτρώσεις» που περιέχεται, υποτίθεται, στα «δαιμονικά» σκευάσματα.
Τουλάχιστον 40 νεκρούς μετράει το Άγιο Όρος στην πανδημία του κορονοίού, ενώ μεγάλο μέρος των αγιορειτών γερόντων παραμένει ανεμβολίαστο.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» σήμερα. «Εμείς δεν έχουμε κάνει εμβόλια, γέροντα», ενημερώνουν περήφανα οι αρνητές επισκέπτες της σκήτης στις Καρυές τον εξαιρετικά ηλικιωμένο γέροντα Γαβριήλ, που με τη σειρά του τούς μοιράζει μπροσούρες αντιεμβολιαστικού περιεχομένου. Το εμβόλιο, διευκρινίζει ο μοναχός, είναι το πρώτο βήμα προς το «σφράγισμα», ενώ «διάσημοι γιατροί λένε πως όσοι το κάνουν θα πεθάνουν μέσα σε τρία με πέντε χρόνια». Αλλος ένας κίνδυνος; Οι τράπεζες αίματος, που θα «γεμίσουν μολυσμένο αίμα» από τα «έμβρυα από εκτρώσεις» που περιέχεται, υποτίθεται, στα «δαιμονικά» σκευάσματα.

Τα βίντεο του γέροντα, που μιλά κλινήρης στο μεγαλύτερο μέρος τους, συγκεντρώνουν δεκάδες χιλιάδες προβολές και εκατοντάδες σχόλια που ζητούν τη χάρη του.

Σε άλλο βίντεο, ο γέρων Παρθένιος Αγιοπαυλίτης δίνει τον χρησμό του πλάι σε ένα υπερ-μέγεθες smartphone.Δεν αρνείται την ύπαρξη του κορονοϊού – «πολλές φορές έχουν έρθει δύστυχα χρόνια στον κόσμο και πολλοί άνθρωποι πέθαιναν», καθησυχάζει -, όμως προειδοποιεί κι εκείνος ότι τα εμβόλια και τα υγειονομικά πιστοποιητικά αποτελούν την πραγμάτωση των προφητειών της Αποκάλυψης: «Οταν μας σφραγίσουνε, θα είμαστε πλέον δούλοι όχι του αληθινού Θεού, αλλά του διαβόλου. Και τα ονόματά μας θα σβήσουν. Δεν θα είμαστε πια βαφτισμένοι στο όνομα του Θεού, αλλά θα είμαστε αριθμοί», εξηγεί, πριν παρασυρθεί σε ένα παραλήρημα που στριμώχνει σε λίγες λέξεις τους Εβραίους, τη νέα τάξη πραγμάτων και την παγκοσμιοποίηση.

Πριν αποχαιρετήσει τους πιστούς που είναι συγκεντρωμένοι γύρω του, προχωρά και στην αναγκαία συνταγογράφηση του «φαρμάκου» για τον κορονοϊό: μιας ειδικής ευχής που συνέταξε ο επίσκοπος Ιωήλ.

Ολα αυτά τη στιγμή που από τους συνολικά 1.800 διαμένοντες στο Αγιον Ορος οι περίπου 1.000 έχουν ήδη νοσήσει τουλάχιστον μια φορά, όπως αναφέρουν στα «ΝΕΑ» αρμόδιες πήγες από τις Καρυές. Μεταξύ αυτών, δε, μόλις οι 500 είναι εμβολιασμένοι (κυρίως με πρώτες και δεύτερες δόσεις), ενώ αυτήν την εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας χορηγήθηκαν και 150 τρίτες δόσεις. Ανάμεσα στους «μόνιμους κατοίκους» προσμετρώνται, όμως, και 400 Ρώσοι, Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι, με τους τελευταίους, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, να έχουν τη φήμη των «σκληροπυρηνικών» και να αρνούνται πεισματικά τον εμβολιασμό τους: «Μάλιστα, όταν είχαν ανάμεσά τους νοσούντες κάλεσαν γιατρούς από το Βελιγράδι. Δεν δέχονταν Ελληνες. Αιπή τη στιγμή, πάντως, ένα μοναστήρι είναι σε καραντίνα ενώ δύο – τρία δεν δέχονται επισκέπτες για προληπτικούς λόγους».

Η εφημερίδα γράφει ότι ενδεχομένως διασημότερος όλων των ρασοφόρων αρνητών του Αθω, ο γέρων Ευθύμιος στην Καλύβη Αναστάσεως – Καψάλα, θεωρούμενος από πολλούς ως «διάδοχος του Παϊσίου», αποθαρρύνει από τον εμβολιασμό τους πιστούς – για τους οποίους τα λόγια του έχουν βαρύτητα νόμου – μέσω επιστολών και εγκυκλίων, όπου κάνει λόγο για «βαριές και απρόβλεπτες παρενέργειες». «Ανώτερα εμβόλια» και «φάρμακα αθανασίας», εξάλλου, βρίσκονται ήδη στη φαρέτρα των πιστών, επισημαίνει ο γέρων. Πρόκειται για τα άγια μυστήρια.

Λιγότερο θαυμαστό είναι το τίμημα που έχει ήδη καταβάλει η Αθωνική Πολιτεία, όπου ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, εκτιμά ότι ήδη πάνω από 40 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 – οι δύο τελευταίοι μόλις χθες. «Εχουν φύγει πολύτιμοι άνθρωποι, που είχαν πολλά ακόμη να προσφέρουν», λέει στα «ΝΕΑ». Ταυτόχρονα, «νοσούν αρκετοί πατέρες», ενώ «άλλοι είναι διασωληνωμένοι. Πονάει η καρδιά μας».

Ερωτώμενος για τις περιπτώσεις ιερωμένων που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία και για την πρόσφατη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, παραδέχεται ότι το πρόβλημα επιμένει τόσο εντός όσο και εκτός του Περιβολιού της Παναγιάς. Το κλίμα που επικρατεί στην Αθωνική Πολιτεία, δε, φαντάζει εμφυλιοπολεμικό. με τους «επαναστατημένους» ιερομόναχους να αποκαλούν «εγκάθετους» εκείνους που συντάσσονται με την εγκύκλιο της Ιερός Συνόδου και να μένουν πιστοί στη βιτριολική ρητορική τους για τα εμβόλια.

«Και δεν πρόκειται να σταματήσουν», υποστηρίζει ο ηγούμενος. «Ακόμη και η πανδημία να περάσει, θα βρουν κάτι άλλο. Είναι οι ίδιοι που κατηγορούσαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη Σύνοδο της Κρήτης. Εχουν την ιδεολογία ότι η Εκκλησία είναι διαρκώς διωκόμενη και προωθούν έναν εθνοφυλετισμό που θεωρεί ότι πρέπει να παράγουμε διαρκώς Κολοκοτρωνηδες και Παπαφλέσσηδες. Πρόκειται για μια στάση που “πουλάει”, γι’ αυτό και δημιουργούν εχθρούς και τρομάζουν τον κόσμο…».

Σχολιάζοντας το φαινόμενο των διάφορων «προφητειών», παρατηρεί: «Εχουν ταλαιπωρήσει πολύ και τον Αγιο Παϊσιο όλοι αυτοί οι άνθρωποι, βάζοντας ψεύτικα λόγια στο στόμα του. Εγώ τον Αγιο τον είχα γνωρίσει. Παρηγορούσε, έδινε ελπίδα, αυτό είναι το γνώρισμα των αγίων. Αυτοί που προσπαθούν να προκαλέσουν τον πανικό δεν είναι άγιοι».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.