ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Συνέντευξη σε επαρχιακό ραδιόφωνο παραχώρησε ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Γέροντας Βαρθολομαίος εις την οποία μίλησε μεταξύ άλλων για τον ιό και την Εκκλησία.

Να απευθύνω μια άποψη όσο πιο απλά οχι ως ο καταλληλότερος αλλά ερχόμαστε σε επικοινωνία με πολύ κόσμο γιατί γνωρίζουμε πως ήταν και πως είναι ο κόσμος σε αυτήν την πανδημία.

Το διαδίκτυο ευθύνεται για αρκετά πράγματα αλλά βοηθάει κιόλας. Μου αρέσει η τεχνολογία, θεωρώ ευλογία Θεού στους ανθρώπους να ανακαλύψουν κάποια πράγματα.

Πως βλέπετε το δημόσιο διάλογο για το εμβόλιο και την έντονη παρουσία της Εκκλησίας

Είμαστε σε μια δύσκολη στιγμή στην πανδημία που μαστίζει και ταλανίζει τον κόσμο κοντά δυο χρόνια. Η δική μου η άποψη είναι ότι έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο και αν στοιχειωδώς όλοι κρατούσαμε τα απαραίτητα μέτρα θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα η πανδημία και δεν θα υπήρχε ο διχασμός σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους σε αρνητές και μη.

Έχει μπει ο διχασμός και η διχόνοια στο χώρο της Εκκλησίας. Κάποιος για να δικαιολογήσει τον λόγο του μιλά για δικαίωμα πολυφωνίας αλλά χάνει τον στόχο τον πραγματικό που είναι να κατευθύνουμε πνευματικά τους πιστούς.

Εγώ έχω εμβολιαστεί πρώτος στο Άγιο Όρος γιατί το θεωρώ αναγκαίο αλλά ούτε θα φωνάξω πάτε να εμβολιαστείτε ούτε μην πάτε.

Είναι ένας αόρατος εχθρός και οι ειδικοί που είναι οι γιατροί κάνουν προσπαθειες να βγάλουν όπλα στην ανθρωποτητα.

Που οφείλεται το μούδιασμα στον κόσμο;

Μείναμε πνευματικά πολύ πίσω ως χριστιανοί , απροπόνητοι γιατί αδιαφορούσαμε όλοι. Υπήρξαν κληρικοί που έκαναν τον αγώνα τους αλλά δυστυχως υπήρξαν και άνθρωποι που στις τάξεις του κλήρου αδιαφορούσαν ήθελαν να επιβάλουν αυτό που είχαν στο μυαλό τους.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-7)
  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΤΣΙΚΑΣ 2 χρόνια πριν

    Ποιά “πανδημία”; . Η ομολογουμένη τής απάτης τού παρανοϊού ή υποκρυπτομένη τής αρξαμένη τυραννίας; Το διαβόλιο, αυτή η παγκόσμια γενοκτονία, από ποιά μάς προστατεύει; Ας μας ελεήσει ο Θεός.

    ΑπάντησηΆκυρο
  2. Γεωργιος Κριτσιδήμας 2 χρόνια πριν

    Γέροντα ωραία τα λέτε αλλά εγώ ξέρω την άλλη Μονή Εσφιγμένου την παλιά που διώκεται από παντού διότι δεν μνημονεύει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο επειδή συλειτουργεί με τον Πάπα Ρώμης και άλλα.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.