ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ο πανοσιολογιότατος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, κ. Βαρθολομαίος, επικεφαλής της νόμιμης αδελφότητας, με σημερινή του συνέντευξη στον Πάνο Γκόρη και την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE μιλά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πιστούς τις δύσκολες μέρες της πανδημίας.

Πως εξελίσσεται το ζήτημα της πανδημίας και πως το βιώνετε εσείς ο ίδιος στο Άγιο Όρος

Η πανδημία που περνούμε τώρα αυτή την περίοδο είναι κάτι το πρωτοφανές για όλο τον κόσμο, όχι μόνο για μένα αλλά για όλους τους ανθρώπους. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο γι’αυτό λέγεται Πανδημία. Πανδημίες είχαμε πάντα μέσα στην ιστορία. Όσοι διαβάζουμε, ακούμε και μαθαίνουμε γνωρίζουμε ότι υπήρχαν.

Το ξεχωριστό σε αυτή την Πανδημία είναι ότι πλέον δεν τη διαβάζουμε μέσα από την ιστορία αλλά τη ζούμε εμείς οι ίδιοι. Η πανδημία θα εξελιχθεί θα κάνει το γύρο της, θα πρέπει να περάσουμε αυτά που περνάμε και όπως τα περνάμε, και θα τελειώσει, κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Το μέγα πρόβλημα όμως είναι ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν μπορούμε σαν άνθρωποι, όχι σαν χριστιανοί μόνο,γενικώς σαν άνθρωποι να διαχειριστούμε μία τέτοια κρίση, ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Την πανδημία δεν μπορούμε να τη διαχειριστούμε, ειδικότερα για μας τους Χριστιανούς που είμαστε αγωνιστές του πνεύματος, ο χριστιανός είναι αθλητής ο οποίος προσπαθεί να μάθει τον εαυτό του, να τον ελέγχει και να τον τιθασεύει, φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων.

Η συνέχεια στο άρθρο Ηγ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Γελοίο το αντιεμβολιαστικό κίνημα – Ο θάνατος είναι πολύ κοντά μας

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-7)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.