ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ- ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ.

΄΄Όσον αφορά την ταινία είμαι κάθετα αντίθετος με την θρησκευτική υστερία που έχει προκληθεί.

Είναι μια ταινία θρησκευτικού περιεχομένου, όπως τόσες άλλες στο παρελθόν, οι οποίες είχαν επιτυχία και μπορεί να τις δει όποιος θέλει μέχρι σήμερα.

Μέχρι εκεί ομως! Είναι μια ταινία, όχι όμως το ευαγγέλιο!

Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι η πίστη μου έχει ανάγκη τον κινηματογράφο για να εδραιωθεί.
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Εμείς ως κληρικοί καλό θα είναι αντί να συστήνουμε θρησκευτικές ταινίες για την ενίσχυση των πιστών, να ασχοληθούμε περισσότερο με τους πιστούς, γιατί το θρησκευτικό μας επίπεδο, ως χριστιανοί, φάνηκε πολύ χαμηλό, ιδίως αυτήν την περίοδο της πανδημίας και με τα τόσα αρνητικά που συμβαίνουν και πληγώνουν στο τέλος την Ορθοδοξία.

Με στεναχωρεί το γεγονός ότι μια ταινία έγινε αφορμή δημοσίων διαπληκτισμών. Όταν μπαίνεις σε μια αντιπαράθεση τέτοιου είδους, σίγουρα θα ειπωθούν πολλά και προσβλητικά.

Γνώμη μου είναι η αδιάφορη στάση, η οποία δεν θα μεγένθυνε τόσο το θέμα ώστε να φτάνουμε στο σημείο της ύβρης. Ο υβριστής ή ο δήθεν άθεος δεν αλλάζει. Η δική μου στάση ως χριστιανός, στο πνεύμα της αγάπης, έχει πιθανότητες να τον αλλάξει.

Όταν έχω εδραιωμένη μέσα μου την πίστη δεν φοβάμαι. Δεν κινδυνεύω να την χάσω. Θα απαντούσα με τα λόγια του Χριστού: πατερ άφες αυτοίς, δεν ξέρουν τι κάνουν και δεν ξέρουν τι χάνουν.

Έχουμε στήσει με τις πράξεις μας, ως χριστιανοί, την πίστη μας στο σκαμνί του κατηγορουμένου και να απολογείται συνέχεια.

Καιρός είναι να δούμε τα δικά μας λάθη ως κληρικοί κ ως λαϊκοί, ως χριστιανοί συνολικά, ώστε να διορθώσουμε τα πράγματα, αν θέλουμε.

Οι εχθροί της πίστης μας βρίσκονται εντός ημών. Ας μη τους ψαχνουμε αλλού.΄΄

ΠΗΓΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.