Τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε δύο διαφορετικές εκρήξεις που είχαν στόχο σταθμούς λεωφορείων στην Ιερουσαλήμ την Τετάρτη, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας και ιατρικές υπηρεσίες, με τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ να τις χαρακτηρίζει «επιθέσεις». Πριν από λίγο η αστυνομία ανέφερε ότι υπάρχει ένας νεκρός.

Μια έκρηξη σε σταθμό στην έξοδο από την Ιερουσαλήμ τραυμάτισε 12 άτομα, δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, και μια ξεχωριστή έκρηξη σε άλλο σταθμό σε μικρή απόσταση κατεδάφισε ένα λεωφορείο και τραυμάτισε τρεις, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Ν12 και τις ισραηλινές αρχές, ένας δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος κοντά σε στάση λεωφορείων στην Ιερουσαλήμ πυροδοτήθηκε λίγη ώρα μετά τον πρώτο, τραυματίζοντας άλλους τουλάχιστον δύο ανθρώπους,

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού, πρόκειται για βομβιστικές επιθέσεις της Παλαιστίνης. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Οι εκρήξεις ακολουθούν τις πολύμηνες εντάσεις στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατέχει το Ισραήλ από το 1967, όπου ο ισραηλινός στρατός πολλαπλασίασε τις επιχειρήσεις του έπειτα από σειρά φονικών αντιισραηλινών επιθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Έκτοτε, έχει εξαπολύσει πάνω από 2.000 εφόδους στη Δυτική Όχθη, ειδικά στους τομείς της Τζενίν και της Νάμπλους.

Οι επιδρομές του, κατά τη διάρκεια των οποίων ξεσπούν συχνά συγκρούσεις με τον παλαιστινιακό πληθυσμό, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 125 ανθρώπους στην παλαιστινιακή πλευρά. Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό στη Δυτική Όχθη εδώ και περίπου επτά χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.