Μια περίεργη κατάσταση που αγγίζει τα όρια της χλεύης και της ιεροσυλίας έζησαν οι ενορίτες του Καθεδρικού του Γουόρσεστερ στη Βρετανία που αντίκρισαν ένα περίεργο θέαμα μέσα στον λαμπρό ναό.

Στο πλαίσιο του εγκαινιασμού του ετήσιου Φεστιβάλ Σπαραγγιού, η εκκλησία αποφάσισε να αφιερώσει μερικά λεπτά δεήσεων και προσευχών για να ευλογήσει το λαχανικό. Και για να ενισχύσει το «χρώμα» της τελετής, υπήρχε κι ένας πιστός ντυμένος ολόκληρος σπαράγγι.

Ενας κοστουμαρισμένος άντρας κουβαλούσε τα σπαράγγια με τελετουργικό τρόπο και πίσω του ακολουθούσε κατά πόδας ο Γκας, ο Άνθρωπος-Σπαράγγι!

Ο άντρας με τη στολή σπαραγγιού, η μασκότ του φεστιβάλ, περιδιάβηκε στην εκκλησία, ακολουθούμενος από άντρα ντυμένο Άγιος Γεώργιος, με την ασπίδα του στα χέρια, και όλοι τους έλαβαν την ευλογία της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Δεν έμειναν φυσικά όλοι ικανοποιημένοι από την τελετή, καθώς πολλοί δεν είδαν με καλό μάτι όλα αυτά τα περίεργα πλάσματα που κατέκλυσαν τον ναό. Άλλοι μίλησαν για παραλογισμό και άλλοι για χλεύη του χριστιανισμού.

«Πιστεύω πως η παρουσία της φιγούρας αυτής έδωσε τον δικό της τόνο στην τελετή» σχολίασε ο αιδεσιμότατος Μάικλ Μπρίρλι.

Η δημιουργός του φεστιβάλ έμεινε πάντως κατενθουσιασμένη που ο Άνθρωπος-Σπαράγγι και το σπαράγγι ως λαχανικό έλαβαν τη θεία χάρη…

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.