«Κυνηγοί» χαλκού έκλεψαν τα μανουάλια από εκκλησία στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Στόχος… αθεόφοβων βανδάλων, που μάλιστα έδρασαν μέρα- μεσημέρι της Δευτέρας, έγινε το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην κοινότητα Αρκοχώρι της Νάουσας. Οι άγνωστοι ιερόσυλοι διέλυσαν το παγκάρι από το οποίο φαίνεται ότι άρπαξαν όσα χρήματα περιείχε, αλλά δεν αρκέστηκαν σε αυτό.

Στη συνέχεια, με αδικαιολόγητη μανία προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο εσωτερικό της εκκλησίας, όπου άνοιξαν συρτάρια και άδειασαν το περιεχόμενό τους, έσπασαν σε διάφορα σημεία το μαρμάρινο δάπεδο, ενώ έφτασαν στο σημείο να γκρεμίσουν ακόμη και τμήματα του τοίχου! Οι βανδαλισμοί διαπιστώθηκαν την Τρίτη και ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί του τμήματος Νάουσας, που διενεργούν έρευνες για να εντοπίσουν τους δράστες.

Έκλεψαν τα… μανουάλια από ναό!

Ούτε ιερό ούτε όσιο είχαν δυο Έλληνες «κυνηγοί» χαλκού, οι οποίοι τρύπωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε μια εκκλησία στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, άρπαξαν δυο ορειχάλκινα μανουάλια και τα φόρτωσαν σε ένα αγροτικό φορτηγάκι με το οποίο τράπηκαν σε φυγή.

Λίγη ώρα αργότερα, οι ιερόσυλοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που κινητοποιήθηκαν άμεσα, συνελήφθησαν και τα κλεμμένα μανουάλια αποδόθηκαν στον εφημέριο του ναού. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας που τους άσκησε δίωξη για κλοπή από κοινού, ενώ το αυτοκίνητό τους κατασχέθηκε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.