ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Τη μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομέρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου εόρτασαν χθες, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου/ 8 Νοεμβρίου 2023, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Εσπερινός και ανήμερα της εορτής Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο το οποίο φέρει το όνομα του Αγίου και βρίσκεται στο Κεντρικό Μοναστήρι της Αγιοταφικής Αδελφότητας.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λύδδης κ. Δημήτριος. Συλλειτούργησαν Αγιοταφίτες πατέρες ενώ τους ύμνους απέδωσε ο Γραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Ιερομόναχος π. Συμεών, μαζί με μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής Σιών. Συμμετείχαν πιστοί και διδάσκαλοι της παρακείμενης Σχολής του Αγίου Δημητρίου. Όλοι μαζί προσευχήθηκαν στον Άγιο Δημήτριο για την παύση του δεινού πολέμου που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας και την ανακούφιση των αθώων θυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσήλθε για να προσκυνήσει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη το εόρτιο κέρασμα στο προαύλιο του Ιερού Ναού, υπό των διακονητών του Κεντρικού Μοναστηρίου και νεωκόρων του Αγίου Κωνσταντίνου π. Βύρωνος και π. Σεραφείμ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.