ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ: Την μεσημβρίαν της Δευτέρας, 3ης/ 16ης Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πνευματικός οδηγός ομάδος Ελληνορθοδόξων προσκυνητών επεσκέφθη το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων.

Τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρον εδέχθη εγκαρδίως η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Εις το πλαίσιον της επισκέψεως ταύτης, ο Μακαριώτατος και ο Σεβασμιώτατος Ηλιουπόλεως «ανεμνήσθησαν ημερών αρχαίων», ότε από πεντηκονταετίας ο Σεβασμιώτατος Ηλιουπόλεως επεσκέπτετο το Πατριαρχείον ως Αρχιμανδρίτης Θεόδωρος (Δημητρίου) και συνοδός του μακαριστού Γέροντός του, κυρού Μητροπολίτου Λάμπης και Σφακίων Θεοδώρου (Τζεδάκη) μετά του τότε ωσαύτως Αρχιμανδρίτου Θεοδώρου Χορευτάκη και νυν Πατριάρχου Αλεξανδρείας, μετά του Συλλόγου τον οποίον είχεν ιδρύσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεόδωρος (Τζεδάκης), τα Πανάγια Προσκυνήματα και τον νυν Μακαριώτατον Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον ως ηγούμενον τότε του εν Κανά της Γαλιλαίας Προσκυνήματος.

Ο Μακαριώτατος απένειμεν επί τη επισκέψει ταύτη Αρχιερατικόν εγκόλπιον εις τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρον και εικόνας της Θεοτόκου και του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.