ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ: “Αδικη και στερούμενη οποιασδήποτε νομικής ή λογικής βάσης”, κρίνει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, σχετικά με την απόρριψη της προσφυγής που άσκησαν οι νομικοί σύμβουλοι του Πατριαρχείου, για επανεξέταση υπό το φως νέων στοιχείων, κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε του εξτρεμιστές.

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση της μεταβίβασης των δύο ξενοδοχείων στη χριστιανική συνοικία της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων σε εξτρεμιστικούς Ισραηλινούς έποικους, γεγονός που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, οδηγώντας, μάλιστα και στην καθαίρεση του τότε Πατριάρχη κ. Ειρηναίου.

“Tο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ εξέδωσε απόφαση με την οποία απέρριψε τις τελευταίες προσπάθειες του Πατριαρχείου να ακυρώσει την απόφαση που εκδόθηκε εναντίον του τον Ιούλιο του 2017, μέσω της οποίας η εξτρεμιστική ισραηλινή οργάνωση, Ατερέτ Κοχανίμ, πέτυχε να απαλλοτριώσει τις περιουσίες του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πύλη της Γιάφας (Bab Al-Khalil) στην Ιερουσαλήμ, και αυτή η απόφαση έρχεται παρά τη νομική μάχη που έδωσε το Πατριαρχείο τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια.

Το Πατριαρχείο κρίνει την απόφαση του δικαστηρίου ως άδικη και στερούμενη οποιασδήποτε νομικής ή λογικής βάσης, καθώς η εξτρεμιστική οργάνωση και οι υποστηρικτές της ακολούθησαν ανέντιμες και παράνομες μεθόδους για να αποκτήσουν Χριστιανική ακίνητη περιουσία σε έναν από τους σημαντικότερους χώρους Αραβικής Ισλαμικής και Χριστιανικής παρουσίας στην Ιερουσαλήμ.

Τα τελευταία χρόνια, το Πατριαρχείο ξεκίνησε μία εκστρατεία νομική, στα μέσα ενημέρωσης και διπλωματική, στην οποία επιβαρύνθηκε με πολύ υψηλό κόστος, στο δικαστικό και διπλωματικό πεδίο, προκειμένου να πιέσει τις ισραηλινές αρχές να αποτρέψουν εξτρεμιστικές οργανώσεις από την κατάσχεση αυτών των περιουσιακών στοιχείων, αλλά αυτές οι προσπάθειες δεν απέδωσαν υπό την πίεση αυτών των εξτρεμιστικών οργανώσεων και όσων τις υποστηρίζουν στους κύκλους λήψης αποφάσεων.

Το Πατριαρχείο επαναβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τους Παλαιστίνιους ενοίκους σε αυτές τις χριστιανικές ιδιοκτησίες και ότι στέκεται ακλόνητο στη μάχη του να αποκρούσει τη ρατσιστική πολιτική και την ακροδεξιά, εξτρεμιστική ατζέντα στο Ισραήλ, που στοχεύει στη διάβρωση των πολλαπλής ταυτότητας της πόλης της Ιερουσαλήμ και της επιβολής μιας νέας πραγματικότητας μέσα σε αυτήν”

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.