ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: “Να σταματήσει αυτός ο πόλεμος τώρα και να πρυτανεύσει η λογική” τόνισε σε δήλωση του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για τον πόλεμο στην Ουκρανία – «Η σκέψη μας στους Έλληνες της Μαριούπολης και σε όλο τον Ουκρανικό λαό που περνά πολύ δύσκολες στιγμές” ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στην εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και για την ενημέρωση αναφορικά με το κοινωφελές έργο της Εκκλησίας. «Δυστυχώς η σημερινή συνάντηση γίνεται σε μία τραγική στιγμή για την ανθρωπότητα και την Ευρώπη με την απολύτως καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ, και συμπλήρωσε: «Η σκέψη μας είναι στους Έλληνες της Μαριούπολης και σε όλο τον Ουκρανικό λαό που περνά πολύ δύσκολες στιγμές. Χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες πήραν κάποιες αποφάσεις. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να δούμε το ρόλο της Ευρώπης στην ολότητά του, τί σημαίνει πολιτική ενοποίηση. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις άμεσα. Να έχουμε ενιαία εξωτερική πολιτική, κοινή ασφάλεια και άμυνα, περισσότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε να συμπέσουν οι αγώνες σε αυτήν την προσπάθεια, για να έχουμε καλά αποτελέσματα. «Καλές είναι οι πολλές γνώμες, αλλά στις δύσκολες ώρες αυτό χρειάζεται. Είναι τραγικό το γεγονός που ζούμε αυτές τις μέρες, αλλά πρέπει να γίνει ένας μεγάλος δάσκαλος για το τώρα και για το αύριο».

.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προέβη στις εξής δηλώσεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία:

“Είμαι βαθιά συγκλονισμένος και οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου κατευθύνονται προς τους Ουκρανούς αδελφούς μας, ιδιαίτερα προς τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου, και φυσικά προς τους χιλιάδες ομογενείς μας στη χώρα“, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Επιπρόσθετα, δήλωσε συγκλονισμένος “ως άνθρωπος και ως κληρικός, βλέποντας την εικόνα ενός μικρού παιδιού που με δάκρυα στα μάτια λέει ότι δεν θέλει να πεθάνει και ότι θέλει ο πόλεμος αυτός να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, αλλά και την εικόνα ενός πατέρα που με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά την κόρη του και τη σύζυγό του που φεύγουν αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο“.

Καταληκτικά, ο μακαριώτατος εύχεται και προσεύχεται “να σταματήσει αυτός ο πόλεμος τώρα, να πρυτανεύσoυν η σύνεση και η λογική και να γίνει αντιληπτό ότι όλα τα ζητήματα μπορούν να διευθετηθούν και να επιλυθούν μέσα από τον διάλογο και τη συνεννόηση και ποτέ με τη βία“.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.