ΤΕΕΣ – Τελέσθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2024, ανημέρα της εορτής της Συνάξεως του Αγίου Προδρόμου, στον ομώνυμο ιερό ναό στη Λισαβόνα ιερό συλλείτουργο, του οποίου προέστη ο πατριαρχικός έξαρχος Δυτικής Ευρώπης, μητροπολίτης Χερσώνος και Δυτικής Ευρώπης Νέστωρ, ποιμενάρχης της εκκλησιαστικής επαρχίας Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Επίσης συλλειτούργησαν ο επίσκοπος Κάφας Πέτρος, βικάριος του πατριαρχικού εξάρχου Δυτικής Ευρώπης και πλειάδα κληρικών της επαρχίας.

Κατά τη μικρή είσοδο ο μητροπολίτης Νέστωρ απένειμε εκκλησιαστικά οφφίκια σε κληρικούς οι οποίοι διακρίθησαν στη διακονία τους.

Μετά την οπισθάμβωνο ευχή οι ιεράρχες και κληρικοί έψαλαν το απολυτίκιο, το κοντάκιο και το μεγαλυνάριο ενώπιον της αγίας εικόνας της Βαπτίσεως του Κυρίου.

Στη συνέχεια ο πατριαρχικός έξαρχος απεύθυνε λόγο νουθεσίας στους συλλειτουργήσαντες και το εκκλησίασμα, αναφέρει το Γραφείο Τύπου της εκκλησιαστικής επαρχίας Χερσώνος.

Μετά το πέρας του συλλειτούργου και το αδελφικό γεύμα πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Προδρόμου συνέλευση των κληρικών της αρχιερατικής περιφέρειας Πορτογαλίας, όπου συζητήθηκαν θέματα, που συνδέονται με τη ζωή και την πρόοδο των ενοριακών κοινοτήτων στο έδαφος της Πορτογαλίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.