Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την 6η Απριλίου 1821, ημέρα κατά την οποία ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, προκειμένου να επιτύχει την άλωση της Τριπολιτσάς, παρακίνησε τους Καπεταναίους να συστήσουν στο χωριό Πάπαρι Στρατόπεδο εκπαιδεύσεως των ανεκπαίδευτων πολεμιστών για συστηματικό πόλεμο, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Την ημέρα δε αυτή ο εθνικός μας ήρωας έγραψε γράμματα, με τα οποία προσκαλούσε όλους τους Έλληνες της Πελοποννήσου να ζυγώσουν στην Τριπολιτσά και να τον βρουν στο Πάπαρι. Έτσι συγκεντρώθηκαν εκεί όλοι οι πρωτοκαπεταναίοι με τα παλικάρια τους.

Το ιστορικό αυτό γεγονός θεωρείται μεγάλης εθνικής σημασίας, αφού συνετέλεσε στην εμψύχωση και ανασυγκρότηση των αγωνιστών για τη συνέχιση του Αγώνα και των μαχών που δόθηκαν στο Βαλτέτσι, στα Τρίκορφα και, στη συνέχεια. στην Τριπολιτσά.

Το γεγονός αυτό οι κάτοικοι του χωριού το εορτάζουν από τότε με λαμπρότητα και με πάνδημη παρουσία του Λαού και των Αρχών του νομού Αρκαδίας.

Ο εφετινός όμως εορτασμός έγινε λιτά λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό.

Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή Δ΄ των Νηστειών, 11 Απριλίου 2021, περιελάμβαναν Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των αγωνιστών του 1821 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Κατόπιν εψάλη επιμνημόσυνη Δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου τιμής και ευγνωμοσύνης των κατοίκων στην προτομή του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στη μεγάλη πλατεία του χωριού από τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητος Πάπαρι, κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.