Το μυστήριο του Ι. Ευχελαίου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο, Ίδρυμα της Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου.

Συμμετείχαν οι περιθαλπόμενοι του Ιδρύματος, το προσωπικό και συγγενείς των περιθαλπομένων. Στο τέλος του μυστηρίου και προ της χρίσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε εις το «καθαγιαστικό και θεραπευτικό» ιερό αυτό μυστήριο, σημειώνοντας:

«Η αγάπη της Εκκλησίας στην πρόνοια και φιλανθρωπία Της για τα παιδιά Της, γνωρίζοντας την τερπνότητα της ανθρωπίνης φύσεως, ενισχύει τον πιστό στον πνευματικό του αγώνα με την χάρι και ευλογία των Ιερών Μυστηρίων, με προεξάρχων του Ι. Ευχελαίου.

Η αγιαστική χάρις έρχεται, μυστικώ τω τρόπω, εις τον πιστό στο μέγεθος ο αποδέχεται και πιστεύει το γεγονός και το μυστήριο και όχι με τρόπο μαγικό και χωρίς την θέληση του ανθρώπου.

Τούτο συμβαίνει διότι ο Θεός σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος στο τέλος μοίρασε Αναστάσιμες λαμπάδες στους τροφίμους και το προσωπικό του Ιδρύματος, ευχόμενος Καλή Ανάσταση. Προ του Ευχελαίου οι μαθητές της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, με την συνοδεία καθηγητών τους και υπό την ευθύνη του Άρχοντος της Α.τΧ.Μ.Ε. και πρωτοψάλτη κ. Κωνσαντίνου Στεφανάκη έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.