Μητρόπολη Λευκάδος

Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος: Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στις Ενορίες Καλαμιτσίου και Αγίου Ηλία.

Το απόγευμα της Κυριακής, 26 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 6.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Θεόφιλος τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμιτσίου, πλαισιούμενος από κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λευκάδος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Χριστοφόρος Αραβανής, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη συμβολή του Ιερού Μυστηρίου στη πνευματική ωφέλεια των πιστών.

Το απόγευμα της επομένης, 27 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος μετέβει στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Αγίου Ηλία, όπου και τέλεσε το εν λόγω Ιερό Μυστήριο της Εκκλησίας μας, πλαισιούμενος από κληρικούς των Αρχιερατικών Περιφερειών Βασιλικής και Νυδριού – Μεγανησίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος π. Σπυρίδων Μπούρης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο στην σύσταση του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου, καθώς και στην σχέση του με το Μυστήριο της Μετανοίας ή Ιεράς Εξομολογήσεως και το Μυστήριο των Μυστηρίων, τη Θεία Ευχαριστία.

Ιερό Ευχέλαιο στις Ενορίες Καλαμιτσίου και Αγίου Ηλία Ιερό Ευχέλαιο στις Ενορίες Καλαμιτσίου και Αγίου Ηλία Ιερό Ευχέλαιο στις Ενορίες Καλαμιτσίου και Αγίου Ηλία Ιερό Ευχέλαιο στις Ενορίες Καλαμιτσίου και Αγίου Ηλία

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.