Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη στο Ναύπλιο, τιμάται η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ομώνυμη Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Χιλιάδες πιστών κάθε χρόνο από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο, έρχονται για να τιμήσουν την Παναγία εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου τελέστηκε ο Εσπερινός και το Ιερό Ευχέλαιο από τον ιερέα π. Βασίλειο Γκολέμη και ακολούθησε Ομιλία από τον π. Δημήτριο Κρουσταλάκη με θέμα: «Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν Δικαιοσύνης… Ο Μακαρισμός Του Κυρίου μέσα από τον βίο του Αγίου Λουκά του Ιατρού».

Ο εφημέριος του Ιερού ναού της Ευαγγελιστρίας, πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Μίχος, ευχαρίστησε τους Ιερείς που έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στον εορτάζοντα Ιερό ναό.

Ο Ναός του Ευαγγελισμού βρίσκεται στην κορυφή λόφου στην συνοικία Πρόνοια Ναυπλίου. Ο Ναός, πρέπει να έχει αναδομηθεί εξολοκλήρου ή επεκταθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές από την αρχική του μορφή.

Ο σημερινός Ιερός Ναός έχει ανεγερθεί εκ βάθρων το έτος 1975, χωρίς να αλλοιωθεί η προηγούμενη μορφή του. Ο Ναός είναι δισυπόστατος και είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Αποτελεί το μεγαλύτερο προσκύνημα του νομού Αργολίδος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.