Την ημέρα όπου στην Ουκρανία γιόρτασαν την γιορτή του Αγίου Νικολάου, στις 19 Δεκεμβρίου, του Αγίου που -σύμφωνα με την ουκρανική παράδοση φέρνει τα δώρα στα παιδάκια- ορθόδοξοι ιερείς επισκέφθηκαν ίδρυμα με παιδιά στην περιοχή Σβιατόσινο, στο Κίεβο, φέρνοντας δώρα στα παιδιά που ζουν εκεί.

Η επίσκεψη οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τον Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, Επίσκοπο Κομάνων Μιχαήλ και τους ιερείς της Ουκρανικής Εκκλησίας Αντρίι Χιμιάκ και Βίκτορ Μάρτσενκο.

Όπως σημείωσε ο επίσκοπος Μιχαήλ στη σελίδα του στο Facebook, τιμώντας τον Άγιο Νικόλαο, δεν πρέπει να ξεχνάμε να τον μιμηθούμε σε θέματα φιλανθρωπίας και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για αυτό. «Ελάτε εδώ, επισκεφθείτε. Πιστέψτε με, από την επικοινωνία με αυτά τα ηλιόλουστα και ευγενικά παιδιά θα λάβετε μεγάλη πνευματική παρηγοριά. Και ποιος έχει την ευκαιρία να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο – ο Θεός θα σας ανταμείψει!», είπε ο Έξαρχος.

Από την πλευρά του ο πατέρας Αντρίι Χιμιάκ ευχαρίστησε τον Έξαρχο για την προσοχή που δίνει στα παιδιά και την ειλικρινή επικοινωνία με αυτά. «Ευχαριστώ για τα δώρα που έκαναν χαρούμε τα παιδιά. Χρόνια πολλά σε όλους για τη γιορτή του Αγίου Νικολάου» ανέφερε ο ιερέας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.